Autoritățile locale iau măsuri pentru prevenirea virusului COVID 19

0
1540

Autoritățile locale iar măsurile necesare astfel încât coronavirusul să nu se răspândească la Craiova. Sunt vizate îndeosebi acele servicii care intră în contact cu publicul, cum sunt ghișeele de la taxe și impozite, dar și spitalele, școlile și instituțiile de cultură în care se organizează spectacole, la care asistă un număr mare de persoane.

La inițiativa primarului, Mihail Genoiu, au fost convocați, marți, directorii tuturor instituțiilor subordonate Primăriei Craiova: Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Spitalul Municipal „Filantropia”, Spitalul de Neuropsihiatrie, Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe din municipiul Craiova, SC Salubritate SRL, RAADPFL, SC Piețe și Târguri SRL, Compania de Apă Oltenia, Direcția de Taxe și Impozite, Evidența Populației, RAT SRL, SC Termo Craiova SRL, Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Opera Română, Filarmonica Oltenia, Teatrul Colibri, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Sala Polivalentă, Centrul Multifuncțional Craiova, Water Parc, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Sport Club Municipal Craiova) în vederea asigurării faptului că toate măsurile de igienă sunt respectate în aceste instituții.

Triaj al elevilor și profesorilor, în fiecare dimineață de cursuri

Potrivit autorităților, în perioada următoare, toate instituțiile vor fi verificate pentru a vedea dacă respectă măsurile igienico-sanitare specifice fiecărei instituții în parte și dacă dețin toate substanțele necesare în acest sens. De asemenea, personalul medical aflat în instituțiile de învățământ va face zilnic, în fiecare dimineață, un triaj atât al cadrelor didactice cât și al preșcolarilor și elevilor, în vederea depistării simptomelor bolilor de sezon. Și Direcția economico-financiară din cadrul Primăriei Craiova va transmite, în perioada imediat următoare, tuturor instituțiilor mai sus menționate modalitățile de decontare a eventualelor cheltuieli necesare produselor igienico-sanitare pe care trebuie să le achiziționeze suplimentar.

Apel la craioveni să respecte regulile transmise de autorități

Reprezentanții municipalității susțin că toate aceste măsuri sunt necesare pentru ca să nu existe vreo posibilitate să apară o eventuală contaminare cu coronavirusul, cu atât mai mult cu cât există persoane care sunt plasate în carantină, la domiciliu. „Primăria Craiova face toate diligențele necesare pentru ca activitățile din instituțiile subordonate și mai ales cele care sunt în contact direct cu publicul să se desfășoare în cele mai bune condiții, fără un risc suplimentar pentru populație. Facem apel la locuitorii municipiului Craiova, precum și la cei care tranzitează orașul, să respecte toate regulile transmise de autorități”, se transmite într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.