O iniţiativă a parlamentarului Mario Ovidiu Oprea a fost votată de toţi colegii senatori

0
130

Ieri, in plenul Senatului s-a votat în unanimitate o iniţiativă legislativă propusă de senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea, depusă încă din sesiunea anterioară. Este vorba despre un nou articol la Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drmurile publice.

Completarea la lege propusă şi susţinută de grupurile parlamentare ale tuturor partidelor prevede următorul lucru: În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele două premergatoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea celor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducatorul auto poate face aceasta solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi partenerii aprobaţi de Poliţia Rutieră, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare.

„Le mulţumesc colegilor de la PSD, PNL, USR, ALDE, UDMR ca şi ceilorlalţi senatori independenţi ce au admis în consens că poate fi un început pentru a investi mai mult în prevenţie atunci când vorbim de circulaţia pe drumurile publice, în condiţiile în care actualele metode nu au reuşit să diminueze evenimentele nedorite din trafic.
Nu îmi doresc neaparat o relaxare a măsurilor sancţionatorii cât îmi doresc să-i determin pe cei care comit imprudenţe în trafic să vadă în mod necenzurat urmări ale tragicelor evenimente rutiere ce pot porni chiar şi de la vorbit la telefon, scris sms-uri, nepurtatul centurii de siguranţă, viteza excesivă sau depăşiri neregulamentare….”, a precizat parlamentarul doljean.