Duelul răniţilor

0
243

Două echipe cu pretenţii de play-off, Universitatea Craiova şi CFR Cluj, joacă astăzi doar pentru a mai strânge puncte de play-out

În ultimul meci din sezonul regulat, Universitatea Craiova o întâlneşte, la fel ca în runda finală a stagiunii trecute, pe CFR Cluj. Dacă în primăvara trecută, disputa conta doar pentru olteni, care aveau nevoie de un succes pentru a termina campionatul pe locul 5, de această dată punctele sunt mai importante pentru ardeleni. În cazul Universităţii, ecuaţia e simplă: are nevoie de un succes pentru a începe play-out-ul cu 17 puncte, în timp ce remiza şi înfrângerea au aceeaşi valoare, alb-albaştrii neputând depăşi actuala zestre pentru ultima fază a sezonului. În schimb, CFR-ul, care a primit o nouă penalizare din partea FRF, de patru puncte, ar începe play-off-ul cu un punct în plus în cazul unei remize în Bănie şi cu două puncte în plus, în cazul unui succes pe “Extensiv”. Pentru partida de astăzi, Daniel Mogoşanu nu va putea miza pe Hristo Zlatinski, suspendat, dar vor reveni Bancu şi Madson, care au lipsit la Severin, în meciul cu Pandurii.

Mogoşanu: “Voi folosi toţi jucătorii ofensivi”

Directorul tehnic al Universităţii Craiova spune că va adapta tactica echipei în funcţie de necesităţi, şi fiindcă doar victoria contează astăzi, va utiliza toţi jucătorii de atac. “Ne vom bate să câştigăm meciul cu CFR Cluj. Vom risca mai mult şi vom folosi toţi jucătorii ofensivi pe care-i avem la dispoziţie pentru că nu avem decât varianta victoriei, egalul nu contează în acest meci. Vor reintra Madson şi Bancu, dar nu îl vom avea la dispoziţie pe Zlatinski. Scopul nostru şi acum, dar şi în play-out, este să acumulăm cât mai multe puncte. Dacă era victorie cu Pandurii am fi sperat în continuare la play-off. Ar fi fost mai multă presiune atât pe noi, cât şi pe contracandidatele la locul 6. În privinţa introducerii lui Izvoranu, despre care s-a discutat mult în ultima vreme, vă spun că era pregătită când scorul era 1-0 în favoarea noastră. Am urmărit CFR Cluj în cele două etape. Au condus Astra cu 2-0 şi doar o gafă a portarului Marc i-a împiedicat să obţină victoria, apoi au câştigat cu ASA Târgu Mureş. Formează o echipă bună, echilibrată, cu jucători străini, de valoare, care joacă un fotbal modern. Dacă nu ar fi fost depunctarea lor acum s-ar fi luptat pentru play-off. Pornind cu acest handicap de 10 puncte sunt convins că vor juca la victorie, pentru a recupera. Acceptăm sistemul cu play-off şi play-out, dar cred că mai corect ar fi fost să rămână fiecare echipă cu punctele acumulate, nu să se înjumătăţească” a declarat Mogoşanu într-o conferinţă de presă.

Bancu: “Merităm să fim pe 8, dar luptăm pentru locul 7”

Revenit în lotul Universităţii, după ce a fost suspendat în meciul de la Severin, cu Pandurii, mijlocaşul Nicuşor Bancu a declarat: „ Nu cred că absenţa mea a contat foarte mult în meciul de la Severin, Băluţă a intrat foarte bine în joc, la fel şi Hergheligiu. Am trăit intens finalul meciului, dar acesta este fotbalul. Și noi am câştigat trei puncte mari pe terenul celor de la CFR Cluj în minutul 93, iar acum s-a întâmplat să ne scape victoria în minutul 87. Dacă suntem pe locul 8 înseamnă că atât merităm în acest moment, dar vom lupta să terminăm pe poziţia a şaptea. Faptul că am ratat principalul obiectiv nu ne-a demotivat. Vom da sută la sută meci de meci. Eu îmi doresc să joc cu Universitatea Craiova în competiţiile europene. Pentru locul 7 ne vom lupta cu Târgu Mureş sau Iaşi, poate cu Voluntari, iată ce bine joacă în ultima vreme. Nu mi-am dorit să plec niciodată de la Craiova, pentru că eu de mic ţin cu Universitatea, iubire pe care mi-a transmis-o tatăl meu “.

Dacă nu erau depunctaţi, clujenii ar fi avut şanse la play-off

FRF a anunţat că gruparea CFR Cluj, depunctată la începutul sezonului cu şase puncte pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, a mai primit o depunctare, de patru puncte, pentru datorii către jucători. În total, echipa a fost penalizată cu 10 puncte în actuala stagiune. În replică, ardelenii au specificat că datoriile către jucători erau mai vechi şi nu pot fi achitate decât prin planul de reorganizare. „Începând cu 4 februarie 2015 (data intrării în insolvenţă), clubul nostru nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi, iar cel mai important aspect îl reprezintă faptul că jucătorii clubului nostru sunt cu salariile la zi, neexistând nici măcar o zi de întârziere în achitarea obligaţiilor financiare către aceştia. Datoriile pentru care am fost sancţionaţi din nou cu deducerea celor 4 puncte sunt exclusiv datorii anterioare datei de 4 februarie 2015 şi nu pot fi achitate de clubul nostru decât prin planul de reorganizare, în sens contrar administratorul fiind pasibil de sancţiuni penale sau civile”.

“Meciul cu Craiova contează, fiindcă după această depunctare va conta fiecare punct luat şi vom lupta pentru victorie, ca în fiecare meci. Nu ne gândim la retrogradare, chiar dacă ni s-au luat 10 puncte. Avem un lot foarte valoros şi vom încerca să terminăm pe locul 7” a spus portarul clujenilor, Traian Marc.

Universitatea Craiova – CFR Cluj

Sâmbătă, ora 14, stadion: “Extensiv”

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Iliev, Acka, Vătăjelu – Ivan, Madson, Mateiu, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Achim, Kay, Izvoranu, Băluţă, Herghelegiu, R. Petre.

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Ruiz, Petrucci, Nascimento – Păun, Cristian Lopez, Vitor Bruno. Antrenor: Toni Conceicao. Rezerve: Mincă – Tânc, L. Goian, Negruţ, Bud, Nouvier, Beleck.