Când Radu Berceanu cugeta… interesant

2
111

În decembrie 2009, imediat după deznodământul alegerilor prezidenţiale, Radu Berceanu, pe atunci senator, lider al organizaţiei judeţene Dolj a PDL, ministru cu mai multe portofolii, a spus câteva lucruri la sediul Prefecturii Dolj, parcă în Sala Oraşelor. Nu multe, dar cinice toate. Legat de schimbarea şefilor serviciilor deconcentrate, fiindcă mai dăinuiau unii din vremea coaliţiei pedelisto-social-democrate, verdictul a sunat astfel: „Ai noştri sunt mai buni”. A reverberat o vreme cugetarea, dar schimbările s-au operat în doi timpi şi trei mişcări. Fără comentarii de prisos. Încât sărbătorile de iarnă i-au prins „pe cei mai buni” instalaţi în funcţii de decizie. Cum îşi doriseră. Cât a fost de bine şi cât a fost de rău în toată această tevatură n-are rost să mai comentăm, mai ales că de-a lungul timpului s-au spus destule. Cum astăzi, 27 februarie a.c., este programată o şedinţă a Colegiului prefectural, cu o ordine de zi „ca să fie”, două instituţii din cele trei amintite a prezenta informările cerute au în fruntea lor, în continuare, pe cei desemnaţi de conducerea PDL Dolj, respectiv pe doamna Monica Mateescu, director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, şi pe Gheorghe Marinescu, comisar-şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj. Nu ne hazardăm în a le comenta competenţa, dar le aducem aminte doar că au fost desemnaţi pe aliniament strict politic şi eventuala lor atestare pe funcţii ulterioară, dacă s-a făcut, s-a produs în circumstanţe mai mult decât discutabile. Branşat la ceea ce spunea Radu Berceanu, „ai noştri sunt mai buni”. Până aici, nimic nou, practici ştiute. Nedumerirea care persistă este alta: când la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj s-a făcut o reducere de personal, criteriile avute în vedere de Monica Mateescu au fost sau nu politice? Întrebarea aceasta probabil nu tulbură somnul şi nici nu-i va fi pusă de vremelnicul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Fireşte, nu ne-ar mira să aflăm că pentru o perioadă de timp doamna Monica Mateescu a devenit… liberal. Aşa simţise în permanenţă, de fiorul liberal e vorba, dar nu putea evada de sub umbrela pedelistă. Cât îl priveşte pe Gheorghe Marinescu, disponibilitatea politică a acestuia este polivalentă. Ultima dată parcă era pe la UNPR. Dar temporar. Ce spunea Radu Berceanu în 2009?

2 COMENTARII

  1. Nea Mircea, probabil, ca stai ma i bine cu …tinerea de minte, decat mine, de ce oare acum, citind aceste randuri imi vine in memoreie, masa aceea dela Restarurantul de langa “Fratii Buzesti”, sttaeam :Ion Priotesa, Petre Petrescu , Mihai Fifor , Nedelescu , Florin Stancu si…Mihai Stancu, iar la alte cateva mese , o parte din oamenii de presa, care consumau, si se simteau bine,pe banii…cui ,oare si de ce.. ceeace platea, oare cine??!!La mas la acre staeau cei amintiti, se ..pune ad Alianta PSD -PC aruncandu-l in postura de candidat al PC , pe subsemnatul.., iar |PSD-ul pe Gigi Nedelescu…de ceare ,dintre oti , acum dupa ani de zile, lipseste…..tocmai Mihai Stancu??!!Oare , pt ca…nu face parte , ca ruda , din…LA FAMIGLIA??!!Ori , ceva imi scapa…mie ,dar…asteptam conferinta de presa..de joi…Intre timp , aflu si de Mitrica din Desa ,de Enea , toti din Desa oare de ce si ai cui sunt si ei??!!Ce sa se fi intamplat??!!Si chiar si directorul Dobrescu , pe care eu , il banuiam ca fiind ..un strain de..aceiasi familie!!??Dar, prin sotie, si ea, intamplator, din Castranova…Ce legatutru safie, intre acestenume??!!Si ..chiar Mircea Cantar??!!

  2. Din motive obiective{de sanatate},amanam conferinta de presa, pana la o data viitoatre!!Ne cerem scuze tuturor, care au avut in intentie sa vina ,si pt care aveam si confirmare, dar, le promitem ca, odata cu refacerea conditiei fizice, o vom reprograme!!

Comments are closed.