În Dolj, pentru concursul de ocupare a funcţiilor de conducere din învăţământul preuniversitar, au fost depuse 108 de dosare

0
903

A început cea de-a doua sesiune de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământul preuniversitar. Sunt modificări în Metodologia de susţinere a examenului, comparativ cu perioada din toamna anului trecut. În Dolj, sunt scoase la concurs , pentru sesiunea ianuarie – aprilie 2022 , 58 de posturi de conducere, 40 dintre ele, inclusiv la Centrul de Excelenţă Dolj, pentru director “plin”. Conform centralizării Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, şi-au depus cererile de participare la concurs 108 candidaţi, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei urmând să fie efectuată evaluarea dosarelor.

Pentru sesiunea actuală de ocupare a posturilor de conducere în unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar, în Dolj s-au înscris 108 candidaţi . “În judeţul nostru, şi-au depus dosarele 108 candidaţi, evaluarea acestora urmând să aibă loc astăzi şi mâine, după finalizare fiind afişate rezultatele. Există şi o perioadă de remediere a greşelilor din introducerea în sistem, dar care vor fi rezolvate în timp util. Criteriile sunt aceleaşi, ca şi în toamna trecută: vechime de minimum cinci ani în în învăţământ şi titularizarea pe post. Avem şi candidaţi din sesiunea anterioară, care au promovat, ori au picat examenul ,dar s-au reînscris. Sunt câteva modificări în metodologia de examen . În perioada următoare, vom stabili şi Centrul de Examen”,  a precizat prof. Oana Zaharie, inspector general – adjunct al ISJ Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Concurs.

Schimbări în metodologia de concurs

Sunt câteva schimbări esenţiale în metodologia de concurs. “Credem că sunt modificări foarte importante. Una dintre ele se referă la depunerea candidaturilor pentru maximum trei şcoli. Alta prevede ca în Comisia de interviu să fie prevăzuţi supleanţi pentru fiecare membru. De asemenea, Comisia de contestaţii va fi formată din două subcomisii, cazurile urmând să fie rezolvate în 24 de ore, faţă de 48. În perioada 4 – 8 martie, candidaţii îşi vor depune opţiunile, iar proba de interviu va avea loc în intervalul 16 – 25 martie. Pe 29 martie vor fi finalizate contestaţiile, care vor fi afişate, iar pe 31 martie va avea loc validarea rezultatelor. În data de 4 aprilie, vor fi emise deciziile de numire, care vor intra în vigoare pe 18 aprilie. Dacă nu vor fi ocupate toate posturile, vor fi numiţi, prin detaşare în interesul învăţământului, alte cadre didactice, până la un nou concurs, dar nu mai târziu de 31 august 2022”, a mai menţionat Oana Zaharie.