Primul autobuz electric a ajuns la Craiova

0
653

Astăzi, a sosit în Craiova primul autobuz electric, din cele 16 programate în an acest an, mijloace de transport care vor acţiona în municipiu pe cele mai lungi trasee. După ce va fi înmatriculat, autobuzul va deservi traseul nr. 9 din Craiova. Mijlocul de transport în comun este ultradotat, de ultimă generaţie, fiind primul pas în modernizarea traficului rutier public de persoane.

Este un pas important în organizarea transportului public de persoane în Craiova, directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, prezentând şi câteva caracteristici tehnice ale autobuzului electric. “Primăria Craiova ne-a ajutat foarte mult, în ultimii ani, cu dotarea parcului auto, practic cca. 70 – 75% din acesta fiind îmbunătăţit. Referitor la autobuzul prezentat, acesta are o lungime de 18 m, o lăţime de 2,55 m şi o înălţime de 3,48 m. Are 40 de scaune şi o autonomie de funcţionare de aproximativ 100 – 120 de km. Este dotat cu prize, la interior, inclusiv pentru conectarea la internet. Încărcarea se poate face timp de câteva ore, în mod normal, dar există şi o încărcare rapidă, care durează câteva minute. Vor fi 16 staţii de încărcare, iar la fiecare capăt de linie va fi câte o staţie de încărcare rapidă “, a precizat Tănăsescu.

Lia Olguţa Vasilescu: “Până în luna iulie, vom avea 16 autobuze electrice la Craiova”

Oraşul se modernizează, merge înainte, iar momentul de astăzi, 27 ianuarie, este doar începutul, după cum a menţionat  Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: “Până în luna iulie, vom avea 16 autobuze electrice în Craiova , pe actualul contract finanţat prin Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), suntem în plin proces de licitaţie, tot pe fonduri europene, pentru achiziţionarea de alte 30 de autobuze şi ne dorim 200 de astfel de mijloace de transport, 100 dintre ele fiind destinate transportului elevilor la şcoală. În ceea ce priveşte dotarea cu tramvaie, sunt pe drumul bun, fiind finalizată procedura de evaluare tehnică, dar mai devreme de anul viitor nu vom avea aceste mijloace de transport în comun la Craiova”.