Activitate informativ – preventivă, desfăşurată de poliţişti în mediul online, pentru prevenirea fenomenului de bullying

0
343
Ieri, 26 ianuarie, poliţişti din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova, au desfăşurat prin intermediul unei platforme de învățare online, o activitate informativ-preventivă cu o unitate de învățământ din municipiul Craiova, menită să marcheze Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoala.
Prevenirea fenomentului de bullying în rândul elevilor reprezintă o prioritate a polițiștilor doljeni. Un climat de siguranță în unitățile de învățământ constituie o condiție fundamentală pentru organizarea unui proces educațional de calitate.
Activitatea a adus în atenție cauzele generatoare ale comportamentelor deviante, formele de manifestare, caracteristicile și modalitățile de gestionare a unor situații concrete de bullying. De asemenea, discuțiile au vizat și consecințele actelor de violență, atât în plan psihologic, fizic, cât și în mediul online (cyberbullying). “Discuțiile dintre polițiști și elevi s-au axat pe teme legate de prevenirea delincvenței și măsurile ce trebuie luate pentru a evita victimizarea copiilor în şcoală. Prin exemple de situații concrete, polițiștii au dorit să convingă copiii că toleranța și comunicarea sunt soluții mult mai eficiente de ieșire dintr-o situație conflictuală”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.