Deputatul Ion Cupă a pledat pentru o Strategie unitară a PMP pentru întreaga regiun

0
486

La finalul săptămânii trecute liderii organizațiilor PMP din  Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Olt și Gorj s-au reunit într-o sedință de lucru la Drobeta Turnu Severin,în prezența președintelui PMP, Eugen Tomac și a secretarului general-adjunct, Ioana Constantin.

”Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili principalele aliniamente ale pregătirii campaniei pentru alegerile locale în județele Olteniei.Vom depune liste proprii de candidați în marea majoritate a localităților din Oltenia.Punctual, unde va fi cazul, vom încheia alianțe locale care să asigure partidului o reprezentare cat mai largăîn structurile alese ale administrației publice locale. Pledăm în continuare pentru organizarea  alegerilor pentru funcția de primar în două tururi de scrutin, un principiu pe care l-am afirmat și în negocierile pentru susținerea actualului guvern.Iată că guvernul își asumă răspunderea pentru acest lucru. Ar marca un restart al democrației la nivel local”- a afirmat liderul național al PMP, Eugen Tomac.

PMP consideră că problemele majore ale județelor din Oltenia sunt aceleași:  lipsa unei infrastructuri rutiere moderne, procentul  mic al racordării gospodăriilor la gaze,   lipsa unor spitale locale si regionale moderne, insuficienta valorificare a potentialului agricol si turistic, nevoia atragerii mai multor bani europeni și a unor investiții mari, generatoare de locuri de muncă bine plătite. De aceea, Vicepreședintele național al PMP, coordonator al  partidului pe regiunea Olteniei, deputatul Ion Cupă a pledat pentru o Strategie unitară a PMP pentru întreaga regiune, ceea ce ar putea consolida credibilitatea partidului.

Oferta noastră de soluții va fi susținută de  candidați credibili   care vor veni cu argumente solide în fața cetățenilor.Așezăm miza în egală măsură pe oameni noi, cu mentalități moderne și pe oameni cu experiență care au lăsat ceva în urma activității lor.Ne propunem +10% în majoritatea localităților Olteniei. De aceste alegeri depind dezvoltarea infrastructurii politice a partidului și abordarea cu succes a alegerilor parlamentare care urmează”- a precizat Ion Cupă care este și președinte interimar al PMP Dolj.

PMP a lansat deja, prin demersurile liderului Eugen Tomac în mediile Comisiei Europene și  ale Parlamentului European,  propunerea de a fi negociate de către România fonduri speciale în viitorul Cadru Financiar Multianual  pentru racordarea la gaze a tuturor gosodăriilor din România, deci și a celor Oltenia.

Condiții civilizate de locuit peste tot în comunitățile noastre înseamnăîn primul rând sănătate pentru români. Nu  mai putem amâna racordarea tuturor cetățenilor noștri la elementele minimale de civilizație modernă”- a conchis liderul PMP Eugen Tomac care este și europarlamentar al partidului.