Halep pierde finala cu Wozniacki

0
311

Simona Halep a pierdut finala la Australian Open în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 6-7 (2-7), 6-3, 4-6, după aproape 3 ore de joc. Simona pierde a treia finală de Mare Şlem din carieră, după cele de la Roland Garros, din 2013 şi 2017, de fiecare dată în 3 seturi. În schimb, daneza de origine poloneză îşi adjudecă primul ei turneu de Mare Şlem şi devine şi numărul 1 mondial. În meciurile directe, Wozniacki are acum 5-2 în meciurile directe cu Halep.

În primul set, daneza a început furibund şi a avut 3-0 şi 5-2, dar Halep a recuperat break-ul şi a împins setul în tie-break, unde însă daneza a fost superioară, câştigând cu 7-2.

Setul 2 a evoluat echilibrat. Halep a avut 3-2, moment în care a cerut intervenţia fizioterapeutului, din cauza unor probleme la coapsa piciorului stâng, după ce tot turneul se confruntase cu entorsa la glezna celui piciorului drept. Paradoxal, cu aceste probleme, Halep a jucat cel mai bun tenis şi s-a impus cu 6-3 în setul secund.

În al treilea, Halep a avut 4-3 şi era pe val, când adversara a cerut şi ea să fie ajutată de medic, iar după ce a revenit pe teren s-a apărat fantastic şi a câştigat setul decisiv, meciul şi turneul de la Melbourne.