Devis Mangia, mulţumit de stagiul din Turcia

0
145

Antrenorul italian al Universităţii Craiova spune că problema principală a echipei este concretizarea ocaziilor pe care şi le creează

La finalul stagiului din Antalya, antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a tras concluziile în privinţa pregătirii. „Am avut meciuri bune, care ne-au oferit posibilitatea de a ne exprima ideea noastră de joc. Sunt mulţumit de munca pe care am făcut-o aici, de atitudinea jucătorilor, mai ales că a fost un cantonament lung. Rezultatele din amicale nu sunt importante pentru mine, numai pregătirea m-a interesat şi am muncit bine. Însă în meciurile oficiale trebuie să îmbunătăţim procentajul ocaziilor transformate, fiindcă avem multe şanse de gol, dar concretizăm cam puţine. Mai avem o săptămână, la Craiova, pentru a pregăti primul meci oficial. Vreau să mulţumesc şi staff-ului meu, care a lucrat bine şi asta e important pentru uin antrenor principal” a declarat Mangia.

Tehnicianul italian a făcut aprecieri asupra celor doi jucători aduşi în iarna aceasta, Ovidiu Bic şi Dominik Glavina: „Nu-mi place de obicei să fac referiri individuale la jucători, dar Ovidiu Bic şi Dominik Glavina au muncit bine, s-au integrat bine, au început să se adapteze la stilul nostru de joc, fiindcă au venit de la echipe diferite şi nu este uşor să asimilezi rapid un nou sistem de joc. Au avut însă o atitudine bună şi asta e cel mai important, fiindcă sunt băieţi inteligenţi şi vor avea şansa lor de a arăta ce pot pe teren”.

În privinţa tinerilor pe care i-a avut în lot în Antalya, antrenorul Craiovei a declarat: „Tinerii trebuie să muncească, să crească în linişte, să nu punem presiune pe ei, să avem răbdare şi să nu le pretindem prea multe în scurt timp. Cu atitudine, pot face treabă bună şi pot creşte frumos”

Devis Mangia a analizat şi cel mai important amical al alb-albaştrilor în Turcia, cel cu Ludogoreţ Razgrad, pierdut de olteni cu 2-0: „Meciul cu Ludogoreţ a fost foarte greu, dar sunt mulţumit, pentru că am făcut o primă repriză bună, am jucat probabil chiar mai bine decât adversarul. În partea secundă, Ludogoreţ a schimbat întreaga echipă, iar noi am decis să continuăm în aproape aceeaşi formulă până la final şi am suferit ca joc. Ideea mea a fost să le ofer cât mai multe minute pe teren tuturor jucătorilor, de aceea am şi jucat două amicale în aceeaşi zi. A fost ok, per total, am jucat contra unei echipe care încă se află în Europa League, a fost un meci care ne-a ajutat să creştem”.

Primul meci oficial al Craiovei este derby-ul cu Dinamo, de duminică, 4 februarie, formaţie pe care oltenii o vor întâlni şi la finalul lunii februarie, în sferturile Cupei României. „Trebuie să ne concentrăm pe primul meci, nu pe cel de Cupă, iar la rând este cel din Ştefan cel Mare. Avem o săptămână la dispoziţie să pregătim meciul cu Dinamo, ştim cât de important este pentru suporterii noştri, este la fel de important şi pentru noi şi pentru clasament, vom încerca să dăm totul pentru un rezultat bun. Suporterilor nu pot să le promit decât vom face tot ce depinde de noi să-i facem fericiţi” a spus Devis Mangia.