Oltenii şi-au subordonat “fraţii de peste Prut”

0
353

După ce titularii lui Mulţescu au trecut la scor de formaţia austriacă AC Wolfsberger, rezervele au obţinut în aceeaşi zi o victorie lejeră cu moldovenii de la Zimbru Chişinău

poza 3Având ultima şansă de a-şi vedea jucătorii la lucru înaintea partidelor oficiale, Gigi Mulţescu şi-a împărţit lotul pentru cele două amicale pe care Universitatea Craiova le-a avut miercuri în Malta. Dacă titularii au învins cu 4-0 formaţia austriacă AC Wolfsberger Pelletz (goluri: Ivan 2, Băluţă şi Nuno Rocha), rezervele Ştiinţei s-au impus cu 2-0 în faţa celor de la Zimbru Chişinău (locul 5 în prima ligă a Republicii Moldova). Bancu şi Gustavo au punctat în prima repriză. Măzărache a fost ratangiul meciului, cu 6 ocazii mari irosite, inclusiv un penalty obţinut de Bârzan, pe final. Gustavo era jucătorul desemnat să execute lovitura de pedeapsă, însă Măzărache i-a smuls mingea din mână şi a tras execrabil, în picioarele portarului care plonjase deja spre dreapta. În schimb, Bancu a fost cel mai inspirat jucător al lui Mulţescu, marcând primul gol dintr-o acţiune personală, apoi l-a servit pe Gustavo pentru 2-0 şi a mai avut un şut în bară în finalul primei părţi. Universitatea a controlat total şi meciul cu moldovenii, având multe ocazii. Echipa de peste Prut a avut şi ea trei şanse de a înscrie, o bară în prima repriză, la o fază fixă, şi alte două pe final, la care s-a opus excelent Laurenţiu Popescu.

Joc destul de dur al basarabenilor

poza 2Gigi Mulţescu s-a contrat în prima repriză cu tehnicianul Zimbrului, acuzând jocul dur al adversarilor. „Ce faceţi bă, jucaţi la rupere după două zile de cantonament, ce-o să faceţi după două săptămâni, nu vă mai stăpâniţi hormonii?” i-a strigat Mulţescu omologului său. Printre cei care au avut de suferit din cauza intrărilor dure ale moldovenilor au fost Petre, Gustavo, Bancu sau Madson, ultimii doi ripostând şi s-au produs câteva încăierări cu “fraţii de peste Prut”. De remarcat că gruparea din Basarabia încă vinde pe site-ul oficial produse promovate de actualul portar al Ştiinţei, Neculai Calancea, care a evoluat timp de un deceniu la Zimbru Chişinău.

Antrenorul Craiovei a folosit formula: Mingote (65 L. Popescu) – R. Petre, Popov, Screciu, Al. Popescu – Bârzan, Madson – Manea, Gustavo, Bancu – Măzărache.

Ultima achiziţie a Craiovei, francezul Alex Barthe nu a jucat, fiind accidentat, ca şi Andrei Dumitraş de altfel, aşa că Mulţescu l-a reprofilat pe mijlocaşul Screciu fundaş central, în timp ce tânărul atacant Alex Popescu a evoluat fundaş stânga. Totodată, Stephan Drăghici nu a evoluat.

În amicalele din Malta, Ştiinţa a înregistrat 5 victorii şi un egal, în ordine: 1-1 cu Fortuna Dusseldorf (Germania, locul 8 în Liga a II-a), 2-1 cu St. Gallen (Elveţia, locul 6 în Liga I), 3-1 cu Hibernians Paola (Malta, locul 2 în Liga I) şi 4-1 cu Winterthur (Elveţia, locul 8 în Liga a II-a), 4-0 cu Wolfsberger (Austria, locul 8 în Liga I) şi 2-0 cu Zimbru Chişinău (Moldova, locul 5 în Liga I).

Alb-albaştrii sub lupă

poza 1Mingote – Nu a avut ce apăra.

Popescu – A evoluat în ultima jumătate de oră şi a avut două intervenţii excelente la ocaziile moldovenilor, în situaţii de unu la unu.

Robert Petre – Încă o prestaţie solidă a lui “Petrică”, unul dintre tinerii care s-a remarcat în acest stagiu. A demonstrat că poate fi o soluţie atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş dreapta. De netrecut pe apărare, a urcat des în ofensivă, oferind soluţii coechipierilor.

Popov – A jucat bine, dovedeşte că este oricând o variantă pentru prima echipă.

Screciu – S-a descurcat foarte bine în postura de stoper, atât în marcaj, dar mai ales când iese cu mingea la picior, găsind variante pentru construcţie şi datorită calităţilor de mijlocaş pe care le posedă.

Alex Popescu – După golul marcat cu Fortuna s-a stins. N-a dat randament apoi nici ca vârf şi cu atât mai puţin ca fundaş stânga. A pierdut majoritatea mingilor, nu a fost deloc pe aceeaşi lungime cu colegii săi.

Madson – Excelentă evoluţie a brazilianului. A triat toate mingile, a găsit soluţiile cele mai bune pe faza de construcţie, inclusiv la faza primului gol.

Bârzan – Un alt tânăr care a impresionat în acest turneu. Joc bun, curajos, nu a pasat la alibi, a încercat soluţii riscante, arată o tehnică remarcabilă şi o viziune bună în joc, plus o capacitate de efort considerabilă. Apare în ambele faze ale jocului, el a reuşit să obţină inteligent şi penalty-ul din finalul jocului.

Manea – A fost unul dintre remarcaţii stagiului din vară, dar după evoluţia bună din meciul cu Viitorul, în tur, n-a mai atras atenţia. Se agită destul de mult, dar nu-I prea iese nimic. N-a impresionat în acest turneu.

Gustavo – Când are mingea ştie ce să facă, dar ar trebui să se implice mai des în joc, să iese permanent la primire. Şut imparabil la golul al doilea, apare bine la finalizare şi are cel mai bun şut din lotul Universităţii.

Bancu – A fost cel mai bun în meciul cu moldovenii, a marcat, i-a oferit assist lui Gustavo, apoi a avut o bară. A avut şi un adversar direct destul de modest, pe care l-a depăşit fără probleme la fiecare fază. A mai avut o şansă mare de gol, dar a tras prost cu dreptul, surprinzător, fiindcă a avut o perioadă în care marca mai mult cu piciorul “de rezervă”.

Măzărache – A avut ocazii cât pentru un tur de campionat, dar n-a găsit deloc calea spre gol. Frustrat probabil de ratările în serie, i-a “furat” penalty-ul lui Gustavo, dar şi execuţia de la 11 metri a fost slabă.