Nu mai puţin de 25 de descinderi au avut loc, ieri, în Dolj, alte patru judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un dosar vizând comiterea infracţiunii de trafic de migranţi. Poliţişti şi procurori de combatere a criminalităţii organizate au percheziţionat locuinţe ale unor persoane suspectate că ar fi constituit o reţea care se ocupa cu trafic de migranţi, 20 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere fiind ridicate pentru audieri.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arad, au efectuat, ieri, 25 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de migranţi de pe raza judeţelor Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiş şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, după cum au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.
Din cercetări a reieşit că, în perioada august – decembrie 2016, grupul infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, pe relaţia Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos în ţară, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetăţeni sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinaţia finală fiind Germania. Pe parcursul activităţilor investigative, au fost depistate 5 transporturi de migranţi, în unul din cazuri, 42 de persoane, dintre care 18 minore, fiind găsite ascunse într-o autocisternă. Finanţarea activităţilor grupului infracţional ar fi avut loc în Turcia. Anchetatorii au emis 20 de mandate de aducere pe numele principalilor suspecţi, care au fost ridicaţi pentru audieri. La activităţi au participat şi poliţişti de la Inspectoratele de Poliţie judeţene Arad şi Timiş, inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră Oradea şi Timişoara şi jandarmi.