La aproape 3 ani de la comiterea faptei, Şoferul fugar implicat în accidentul mortal de pe „Calea Bucureşti”, deferit justiţiei

0
113

Un şofer fugar implicat într-un accident mortal, în care şi-a pierdut viaţa un pieton, petrecut pe 5 martie 2013, pe “Calea Bucureşti”, din Craiova, a fost trimis acum în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova pe 15 ianuarie a.c., urmând să fie analizat în procedura camerei preliminare.

La aproape 3 ani de la comiterea faptei şi după mai multe expertize tehnice şi medico-legale efectuate în cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Ionuţ Valentin Mihai, de 31 de ani, din Craiova pentru comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Tragedia în care a fost implicat craioveanul s-a petrecut pe 5 martie 2013, după-amiaza, în jurul orei 17.30. La momentul respectiv poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost anunţaţi că un craiovean de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism Opel, pe „Calea Bucureşti”, înainte de intersecţia cu strada „Arieş”, l-a accidentat mortal pe Nicolae Barză, de 56 de ani, din Craiova, care a traversat strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. Dacă, iniţial s-a crezut că autorul accidentului ar fi Daniel Bulugea, de 30 de ani, din Craiova, care conducea Opelul, pe parcursul cercetărilor a reieşit că a mai fost un autoturism care l-a lovit pe pieton şi care şi-a continuat drumul fără să oprească.

“Din cercetările ulterioare efectuate s-a stabilit că victima, după ce a fost lovită de autoturismul Opel, a fost proiectată pe partea carosabilă, mai exact pe banda de circulaţie nr. 2 către direcţia Aeroport, peste acesta trecând un al doilea autoturism, Alfa Romeo, al cărui conducător a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie”, au declarat, la momentul respectiv, reprezentanţii IPJ Dolj.

A ascuns maşina la o rudă

În cursul nopţii de 5 spre 6 martie, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au reuşit să-l găsească pe şoferul celui de-al doilea autoturism, Ionuţ Valentin Mihai, de 29 de ani (la momentul respectiv), din Craiova. După accident, acesta a condus până în localitatea Castranova, unde a ascuns Alfa Romeo la locuinţa mătuşii sale. Atât craioveanul, cât şi autoturismul au fost aduşi la Craiova, pentru continuarea cercetărilor. După o noapte întreagă de audieri, poliţiştii împreună cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au luat decizia reţinerii pentru 24 de ore a lui Ionuţ Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi pentru părăsirea locului accidentelor fără încuviinţarea poliţiştilor. În acelaşi caz, însă în stare de libertate, a fost cercetat şi Daniel Bulugea, oamenii legii stabilind, după primele cercetări, că ambii conducători auto l-au lovit pe pieton. Pe 6 martie 2013 Judecătoria Craiova a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ionuţ Valentin Mihai, însă ulterior, la sfârşitul aceleiaşi luni, tânărul a fost eliberat sub control judiciar.

De atunci cercetările au continuat, fiind efectuate expertize tehnice şi medico-legale, poliţiştii de la Rutieră şi procurorii încercând să stabilească exact circumstanţele producerii tragediei. În cele din urmă, luna aceasta, ancheta a fost finalizată, Ionuţ Valentin Mihai fiind trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului. Oamenii legii au explicat că, pe parcursul cercetărilor, au fost dispuse mai multe expertize tehnice şi medico-legale, iar în final s-a reţinut că şoferul nu avea cum să evite pietonul căzut pe şosea, astfel că nu va fi acuzat şi de ucidere din culpă. Dosarul s-a înregistrat pe 15 ianuarie a.c. la Judecătoria Craiova, fiind acum analizat în procedura camerei preliminare.