Burlacu: “Joc cu sufletul pentru Craiova”

0
88

Atacantul de 19 ani al Universităţii Craiova spune că vrea să-I calce pe urme lui Gheorghiţă Geolgău

Andrei Burlacu este noul pariu al Universităţii Craiova, după Andrei Ivan, care pare să aibă bagajele deja pregătite pentru Primera Division. Atacantul a împlinit recent 19 ani şi a debutat în prima echipă a Ştiinţei la Iaşi, în regiunea natală, el fiind originar din Botoşani. Gheorghiţă Geolgău spunea despre Burlacu, în urmă cu un an: “Ivan-Burlacu ar putea fi un duet ofensiv care să conteze în istoria fotbalului. Pe Burlacu l-a văzut prima oară Nae Ungureanu, la un turneu la Constanţa, şi i-a făcut un raport extrem de favorabil. Silviu Bogdan mi-a spus că l-am pierdut şi l-a luat Hagi, însă am insistat să meargă direct la Botoşani să vorbească cu oamenii şi am reuşit să-l deturnăm. Nu-mi vine să cred că ni l-au dat, e un puşti senzaţional”.  

 Puştiul moldovean nu i-a rămas dator lui “nea Ghiţu” şi spune că îşi doreşte să-I calce pe urme: “Mi-a plăcut foarte tare Gheorghiţă Geolgău, el este idolul meu. L-am urmărit pe youtube şi consider că a fost un jucător senzaţional. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar îmi doresc foarte tare să-i calc pe urme, iar stilul meu de joc sper că se aseamănă cu al lui”.

 Burlacu se consideră deja oltean, după ce are mai mult de un an de când se află în Bănie. “Am început fotbalul în 2006, la Clubul Sportiv Școlar din Botoşani. Când am ajuns la juniorii B ai clubului ne-am calificat în primele opt echipe din ţară, la turneu am fost remarcat de domnul Nae Ungureanu, iar de atunci a început povestea frumoasă cu Universitatea. Nu prea mă mai simt sută la sută moldovean, m-am oltenizat. Au avut grijă cei din conducere să mă ajute să înţeleg spiritul oltenesc. Când am ajuns în Bănie, cei din Craiova Maxima mi-au fost „profesori“, de la ei am învăţat foarte multe. Vă daţi seama ce senzaţie a fost pentru mine când am dat prima dată mâna cu Nae Ungureanu, îl văzusem prin ziare sau citisem articole despre el pe internet. La fel, nu-mi imaginasem vreodată că o să ajung să-i cunosc pe domnii Emil Săndoi, Sorin Cârţu, Nae Ungureanu sau Gheorghiţă Geolgău, care sunt idoli în Craiova şi fotbalişti imenşi” spune Burlacu pentru site-ul oficial al Universităţii. El s-a autocaracterizat astfel: “Atuul meu principal este că iubesc aceste culori, joc cu sufletul pentru Craiova. În plus: viteza şi atitudinea sunt cele mai importante calităţi pe care suporterii olteni le cer de la un jucător”.

 Burlacu s-a apropiat prima oară de Universitatea prin intermediul fan-clubului Ştiinţei din Botoşani, “Lions Botoşani”. “Soţul surorii mele este membru al acelui fan club. Îmi cere tot timpul tricouri, eşarfe cu Universitatea. De fapt, el a fost cel care mi-a povestit prima dată despre Știinţa, cel care mi-a insuflat dragostea pentru culorile alb-albastre” a spus Burlacu.  

 Despre debutul în Liga I, petrecut la Iaşi şi despre planurile de viitor, tânărul atacant a spus: “A fost o experienţă de neuitat. Băieţii m-au ajutat, m-au încurajat, iar acum că am fost cooptat în lot şi în cel de-al doilea stagiu al echipei sper la cât mai multe meciuri în tricoul Universităţii şi, de ce nu, să ajut echipa prin goluri şi prin evoluţii bune. Sunt mulţi jucători care îmi dau încredere, chiar dacă uneori mai greşesc. Dumitraş pot să spun că m-a luat sub aripa lui şi îmi supraveghează paşii în carieră. Este un avantaj faptul că am lucrat împreună cu Mogoşanu un an şi jumătate la echipa a doua a clubului. Dar aici este alt nivel, alte cerinţe, trebuie să muncesc mai mult, dar uşor-uşor ne vom ajuta reciproc. Atât noi pe el, cât şi el pe noi să creştem în evoluţii şi în carieră. Peste şase luni îmi doresc să am prestaţii bune la prima echipă, de ce nu să marchez câteva goluri în Liga 1. Important este să începem cu dreptul în prima rundă, să aducem o victorie Băniei.”