Ţărăniştii au două soluţii pentru salvarea României: revigorarea agriculturii şi instaurarea monarhiei

1
158

Reprezentanţii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat Dolj, Laurenţiu Mândrea şi Gheorghe Duduială, propun două soluţii pentru salvarea României. Prima, de natură economică, susţinută de preşedintele filialei Craiova, Gheorghe Duduială, este revigorarea agriculturii, iar a doua, de natură administrativă, este revenirea la stat de tip monarhist constituţional, singura modalitate prin care românilor li se poate reda încrederea.

Gheorghe Duduială

Liderul PNŢCD Craiova, Gheorghe Duduială, susţine că reabilitarea şi dezvoltarea agriculturii sunt singurele alternative de a depăşi cu adevărat criza financiară. “Criza economică mondială a bulversat toate economiile capitaliste dezvoltate. Am constatat cu câte probleme s-au confruntat cele mai industrializate state din lume şi ce eforturi uriaşe s-au depus pentru rezolvarea acestor probleme. Unele state, obişnuite cu periodicitatea crizelor economice şi având o structură economică foarte bine pusă la punct, au reuşit să calmeze efectele crizei şi să creeze germenii unei noi ere economice. Această criză a mai scos la iveală un principiu greu de explicat în situaţii normale: implicarea statelor în salvarea de la faliment a acelor firme şi bănci care le-ar fi destabilizat puternic şi aproape ireversibil economia. Aceste state şi-au permis să capitalizeze cu sume incredibile de bani unităţi private pentru a le salva de la faliment. Ce a făcut România în acest timp? A avut la dispoziţie puţine instrumente pentru a se lupta cu criza. Cele mai la îndemână au fost mijloacele de creştere a veniturilor bugetare prin majorarea TVA –ului şi restricţionarea cheltuielilor publice prin reducerea numărului de bugetari şi reducerea veniturilor pentru persoanele remunerate din fonduri publice: pensionari, bugetari, etc. Nu s-a gândit nimeni că statul român mai avea o alternativă pentru a trece mai uşor peste criză: reabilitarea şi dezvoltarea agriculturii”, a concluzionat liderul PNŢCD Craiova, Gheorghe Duduială.

Refacerea sistemelor de irigaţii, subvenţionarea apei folosite, plantarea perdelelor de arbori în zonele secetoase sau lucrarea de către stat a pământurilor nemuncite de ani de zile sunt câteva dintre punctele pe care le vedem prioritare pentru a reda viaţă agriculturii, înfiinţarea unei Bănci de produse agricole care să preia, la preţuri avantajoase, produsele de la producători şi repopularea satelor cu persoane din mediul urban, sunt măsurile pe care ţărănistul le propune pentru a veni în sprijinul agriculturii.

Laurenţiu Mândrea

“PNŢCD vede revenirea la monarhia constituţională drept singura schimbare adevărată”

Vorbind despre schimbarea pe care societatea civilă o cere în stradă, liderul Organizaţiei PNŢCD Dolj, Laurenţiu Mândrea crede că aceasta poate fi una singură, şi anume, instaurarea monarhiei. “Dacă vrem schimbare cu adevărat, ar trebui o schimbare fundamentală,  bazată pe repere solide, care să pornească de la vârf. Casa Regală a României a demonstrat cu toate ocaziile că susţine interesele României, ale românilor şi este deasupra clasei politice şi a partizanatului politic. Niciuna dintre criticile adresate de manifestanţi nu se pot imputa Casei Regale a României, aceasta fiind singurul reper solid în democraţia fragilă construită în România în ultimii 20 de ani. PNŢCD vede revenirea la Monarhia constituţională drept singura schimbare adevărată şi singura posibilitate de salvare a României din situaţia actuală. Numai Casa Regală pe post de liber arbitru, neangajat politic, poate reda romanilor încrederea în democraţie şi în depolitizarea instituţiilor statului”, a declarat Laurenţiu Mândrea.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.