Cum trăieşte Solomon cu ai lui, în CLM Craiova

7
259

Cu nervii la pământ, Antonie Solomon s-a declarat învins şi a plecat din sala de şedinţe a CLM Craiova, fără a se mai întoarce la discuţii. De când a anunţat că are o simpatie pentru UNPR şi nu şi-a mai confirmat nici candidatura pentru funcţia de primar din partea PDL, primarul Antonie Solomon a intrat într-o ruptură inremediabilă cu consilierii democrat-liberali. Edilul-şef a încercat să-şi apropie colegii, dar nu a avut succes nici în plenul de ieri.

Ani Gheorghe

 

Cel mai vocal contestatar al său rămâne consilierul PDL, Ani Gheorghe. Şi în plenul de ieri, alesul democrat-liberal l-a provocat pe Solomon la dialog, aducându-l în punctul maxim al nervozităţii. Consilierul Ani Gheorghea dorit să-l interpeleze pe primar cu privire la două iniţiative ale acestuia, iluminatul decorativ şi reabilitarea unei alei, dar nu a uitat să-şi condimenteze mesajele cu ironii personale. “De un an de zile fac demersuri la Primărie pentru reabilitarea unei alei. Chiar eu v-am dus pe aleiuţa aceea, dar, cu atitudinea persiflantă pe care o aveţi, nu m-aţi ascultat. Acum a venit momentul să-i punem şi ei un nume ca să nu mai fie confuzii”, i-a plasat-o consilierul. “Nu cred că am fost niciodată arogant cu dumneavoastră. Dar întorc spatele către trecut şi mă îndrept spre viitor. Vreau să merg pe stradă şi să vă salut indiferent ce se va întâmpla cu instituţia asta şi cu mine”, a încercat o formă de împăcare primarul.

Când aude de Sirop, Solomon face feţe-feţe

Cum între cei doi nu mai există nici urmă de înţelegere, cea de-a doua confruntare a fost de-a dreptul explozivă. Pentru că edilul-şef nominaliza doar pe unii dintre persoanele care au participat la deszăpezire, alesul Ani Gheorghe s-a simţit datoare să îndrepte lucrurile. “Domnule primar, aveţi două feţe: dacă toţi spuneţi că vreţi să ne împăcăm, Sirop unde a fost azi-noapte, a dormit? De ce nu spuneţi adevărul”, a sărit ca arsă edilul-şef al Craiovei. Stăpânindu-şi cu greu nervii, primarul i-a dat şi el  replica: “Eu am două feţe, iar dumneavoastră nu aveţi nici obraz. Arătaţi că sunteţi o doamnă, nu vă comparaţi ca o femeie de serviciu la SPIACT”, s-a răstit acesta, de-a dreptul nervos. “O să daţi seama pentru asta, ascultaţi-mă ce spun. Nu mă faceţi pe mine femeie de serviciu”, l-a avertizat Ani Gheorghe, acoperind cu vocea sa intervenţia preşedintelui de şedinţă care încerca să mai tempereze lucrurile.

Marian Vasile

Marian Vasile l-a încuiat cu cimitirul

Un alt consilier care nu-l are la inimă pe Antonie Solomon şi nu se sfieşte să arate acest lucru este şi consilierul PDL, Marian Vasile. În plenul de ieri, acesta a ţinut să-i amintească edilului că a cam lipsit de la şedinţe, iar aceasta este o cauză pentru întârzierea unor proiecte. Unul dintre acestea este şi semaforizarea solicitată de compania Ford: “Nu înţelegeţi de ce nu am votat (n.r. – proiectul privind semaforizarea de la Ford) pentru că nu aţi fost prezent printre noi atunci. Au existat întrebări ale consilierilor cărora nu a avut cine să le răspundă. Executivul nu a fost prezent  ca să le lămurească şi de aceea nu s-a votat”. Consilierul Vasile l-a acuzat pe edil şi că nu extinde cimitirul Ungureni, deşi are acte şi bani, dând prilej să se dezvolte specula cu terenuri în zonă. “Eu am venit în Primărie din luna iunie, nu mai era timp să facem lucrarea. Întrebaţi-i pe cei de la Zone verzi şi o să vă explice de ce nu se face. Fiindcă nu e vorba doar să bagi un buldozer acolo şi să nivelezi pământul”, a explicat Solomon.

Mărinică Dincă

Dincă l-a făcut, din nou, pe primar să plece

O relaţie inreconciliabilă pare să fie între Antonie Solomon şi Mărinică Dincă. De cum viceprimarul a luat cuvânt şi a început să vorbească despre aceeaşi lucrare – execuţia cimitirului Ungureni, primarul s-a ridicat nervos şi a ieşit din sală, fără ca să mai revină. Între cei doi a avut, totuşi, o comunicare indirectă în care s-au atacat din nou. Solomon l-a invitat pe Dincă să facă “conferinţele de presă la partid” deoarece este el “singurul om care denaturează lucrurile în CLM Craiova”. “De la domnul Tuţu am înţeles că a fost împrejmuit de către Primărie un teren privat la insistenţele domnului Dincă. Să nu mai spuneţi că am eu vreo legătură cu acel teren”, a explicat, apoi, primarul despre ce denaturare este vorba. “M-am interesat şi eu ce este cu acel teren din Brazda lui Novac. E vorba despre un cetăţean pe care îl cheamă Dincă, ca şi pe mine. Nu am absolut nici o legătură cu acesta, care este, de altfel, un craiovean onorabil”, a venit Dincă cu varianta lui.

Sas a rămas viceprimarul cel dorit

Solomon are însă şi câţiva consilieri PDL care nu încearcă să-i facă opoziţie într-un mod făţiş. Unul dintre aceştia este consilierul democrat-liberal, Gheorghe Albăstroiu. Dacă până nu demult, când Solomon încă nu tranşase relaţia cu partidul, hotărându-se să rămână în PDL, acest consilier făcea şi el front comun cu grupul răzvrătiţilor. În plenul de ieri însă, Gheorghe Albăstroiu i-a pus mai multe întrebări şi, la final, i-a şi mulţumit primarului pentru răspunsurile primite.  Cel mai apropiat inimii sale este, totuşi, viceprimarul Teodor Sas. Antonie Solomon l-a lăudat, şi în plenul de ieri, pe acesta, spunându.le colegilor consilieri că activitatea de deszăpezire a avut rezultate bune şi datorită lui Teodor Sas, care ar asigurat serviciul de noapte din partea municipalităţii craiovene. “Primăria Craiova a fost noaptea trecută reprezentată de viceprimarul Teodor Sas care a fost prezent pe toate străzile, el fiind de serviciu toată noaptea”, a spus Solomon.

 

7 COMENTARII

  1. “VICEPRIMARUL DORIT” e pupincurist patentat,nu vrea sa piarda osul,BRAVO,DINCA,BRAVO GHEORGHE,BRAVO VASILE,BRAVO pt ca aveti sange in instalatie si nu ca indoate un garoi,mireasa puscariasilor.

  2. Pai de,cine i-a adus in CL,DAR STATI LINISTITI STIMABILI CONCETATENI CA DE ANI GHEORGHE SI DE MARINICA DINCA NU VOM MAI AUZI DIN IUNIE.

Comments are closed.