Moş Crăciun a venit la juniorii Craiovei

0
272

Moş Crăciun i-a vizitat pe juniorii de la Academia Universităţii Craiova. Moşul a venit cu autocarul echipei şi a descins la cantonamentul alb-albaştrilor, din Lunca Jiului. Căpitanul şi antrenorul fiecărei grupe au primit cadourile, ajutoarele Moşului fiind antrenorul primei echipe, Cornel Papură, căpitanul oltenilor, internaţionalul Nicuşor Bancu, preşedintele clubului, Sorin Cârţu, şi managerul general, Marcel Popescu.

Antrenorul Craiovei, Cornel Papură, a declarat că își dorește un trofeu pentru anul următor: „Copiii mi-au spus că își doresc să ajungă la prima echipă și noi vom face tot ce depinde de noi ca ei să reușească. I-am cerut lui Moș Crăciun să fim sănătoși, să avem putere de muncă și să aducem un trofeu la Craiova în anul care urmează. Da, credem în Moș Crăciun. Îi ceream jucătorii când eram mic.”

Căpitanul Nicuşor Bancu a spus că i-a rămas gândul la titlu, după ce el şi coechipierii săi au fost atât de aproape de acest obiectiv în vara trecută.  „Mă bucur că l-am putut ajuta pe Moș Crăciun. Mi-ar fi plăcut să fim pe stadion, dar este bine și așa și mă bucur că am putut oferi o bucurie copiiilor. I-am cerut să ca în acest an să luăm titlul”.

Sorin Cârțu, președintele Științei, a spus că își dorește foarte mult ca viața să revină la normal: „Sunt niște condiții pe care trebuie să le acceptăm, trebuie să ne adaptăm. Dacă ar fi să îi cer ceva lui Moș Crăciun, i-aș cere viața de anul trecut, să ne redea viaţa pe care o aveam înainte de pandemie. Pentru echipă i-am cerut ce ne-ar satisface pe toți cei care iubim această echipă, trăim pentru ea, să ia campionatul, Cupa României. Anul acesta să fie unul bogat. Să nu mai ratăm ocazia pe care am avut-o anul trecut.”

Managerul general Marcel Popescu crede că dacă nu ar fi fost pandemia, Craiova ar fi luat campionatul: „Dacă nu ar fost această nebunie și acest virus, care a pus omenirea în genunchi, probabil ați fi discutat cu echipa campioană, dar trecem peste toate, încercăm să fim puternici”.

Moș Crăciun  s-a declarat fan al Universităţii: „Să vă spun un secret, să nu audă ceilalți copii, Universitatea Craiova este echipa mea de suflet. Acum, sunt puțin mai trist că nu mai e ca în ceilalți ani când veneau copiii, îi așezam pe genunchi, îmi povesteam, îmi spuneau o poezie, îi simțeam cum tremură, cum se uitau la barbă, alții mă mângâiau, alții mă trăgeau de barbă. Mă uitam în ochișorii lor și îmi dădeam seama că sunt convinși că ăsta este Moș Crăciun adevărat. Eu nu pot să am mască, întrucât dacă aș avea, nu m-ar mai recunoaște lumea că sunt Moș Crăciun”.