Papa Francisc a făcut apel astăzi la rugăciuni pentru creștinii care sunt victime ale discriminării, acuzațiilor nedrepte și violențelor

0
289

Papa Francisc a făcut apel joi la rugăciuni pentru creștinii care sunt victime ale ‘discriminării, acuzațiilor nedrepte și violențelor’.’Fac apel la rugăciuni în mod special pentru creștinii care suferă discriminări din cauza mărturiei aduse în numele lui Hristos și al Evangheliei’, a spus Sfântul Părinte, de ziua Sfântului Ștefan, primul martir al creștinismului.

Mulțimea din Piața Sf. Petru s-a rărit din cauza ploii care afectează Roma și întreaga Italie, dar papa i-a felicitat pe credincioșii prezenți: ‘Bună ziua, vouă nu vă este teamă de ploaie! Este foarte bine’, a spus acesta, potrivit agenției franceze de presă.

Jorge Bergoglio i-a invitat pe credincioși să fie ‘aproape de acești frați și surori care, precum Sfântul Ștefan, sunt acuzați pe nedrept și suferă violențe de diferite feluri’.

Sfântul Ștefan este sărbătorit de creștinii romano-catolici, anglicani, reformați, evanghelici și unitarieni pe 26 decembrie, iar de cei ortodocși și greco-catolici pe 27 decembrie.

(agerpres.ro)