PNL Dolj se mută din sediul din Rovine

0
1385
Liberalii doljeni solicită municipalităţii craiovene repartizarea pentru închiriere a unui spaţiu situat în zona centrală a oraşului. Spaţiul este liber şi se află chiar lângă sediul central al partidului, liberalii angajându-se ca, în schimb, să elibereze sediul din cartierul Rovine, acolo unde se întruneşte organizaţia municipală.
PNL Dolj nu doreşte să mai folosească sediul din cartierul Rovine, acolo unde se întrunea, de regulă, organizaţia municipală a partidului. Conducerea filialei a înaintat o solicitare în acest sens către RAADPFL Craiova, pe data de 14 octombrie, în care a cerut să îi fie pus la dispoziţie pentru închiriere, fără licitaţie publică, a unui alt spaţiu pe care liberalii l-au şi identificat. Autorităţile locale au preluat această solicitare a partidului şi o înaintează consilierilor municipali în şedinţa de joi, când aceştia trebuie să voteze un proiect de hotărâre în acest sens.
Noul spaţiu se află pe „Fraţii Buzeşti”
Conform proiectului, liberalii doljeni solicită să li se repartizeze pentru închiriere un spaţiu care se află situat în zona centrală a oraşului, pe strada „Fraţii Buzeşti”, nr. 4A, adică în imediata apropiere a actualului sediu al PNL Dolj. „Solicită reapartizarea acestui spaţiu întrucât partidul mai deţine în proprietate un spaţiu în imediata vecinătate a acestuia, iar funcţionarea în această nouă locaţie ar fi benefică pentru eficientizarea desfăşurării activităţii prin comasare în zone alăturate”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre. 
Închiriere, fără licitaţie publică
În plus, liberalii spun că sediul solicitat de către ei este liber, acolo funcţionând înainte Biblioteca Româno-Americană şi s-ar putea muta acolo organizaţia municipală. Pe lângă faptul că le-ar oferi posibilitatea unei mai bune organizări, liberalii doljeni spun că i-ar scuti şi de nişte cheltuieli în plus, sediul cel nou fiind mult mai mic decât cel deţinut în cartierul Rovine. „Repartizarea spaţiului solicitat ar ajuta la gestionarea mai eficientă a resurselor financiare, întrucât acesta are o suprafaţă mai mică decât spaţiul deţinut”, se mai precizează în motivaţia partidului.
Sediul era disponibil până în ianuarie 2020
Dacă îi va fi atribuit spre închiriere spaţiul din „Fraţii Buzeşti”, PNL Dolj se angajează să elibereze celălalt sediu, pe care îl deţine în cartierul Rovine, pe strada „Nicolae Iorga”, la parterul blocului 21-43. Potrivit proiectului de hotărâre, PNL Dolj a primit acest spaţiu, tot la cerere, în anul 2012, când a fost închiriat de la RAADPFL Craiova, fiind ales dintr-o listă de alte spaţii libere. În 2017, municipalitatea a prelungit, printr-un act adiţional, închirierea acestui spaţiu până în ianuarie 2020.