Sirieni ascunşi în canapele descoperiţi la PTF Calafat

0
113

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit, luni după-amiază, patru cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, ascunşi într-un microbuz, în spaţiul de depozitare al unor canapele ce se aflau în mijlocul de transport. Sirienii au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au anunţat că, luni, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, cetăţeanul polonez Stanislaw H., în vârstă de 29 de ani. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari au fost descoperite, în partea din spate a microbuzului, ascunse în două canapele, patru persoane de sex masculin. Din cercetări, s-a constatat că persoanele respective sunt cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Germania.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul STPF Dolj.

Doi şoferi prinşi cu bancnote false de 100 de euro

În aceeaşi seară şi tot la PTF Calafat, au fost prinşi doi şoferi care au vrut să achite taxa de pod cu euro falşi. La scurt interval de timp unul după altul, două camioane, conduse de un cetăţean român de 49 de ani şi, respectiv un cetăţean polonez, de 27 de ani, au ajuns la PTF Calafat pentru a intra în România. După efectuarea controlului de frontieră, bărbaţii au mers să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, fiecare înmânând acestuia câte o bancnotă de 100 de euro, care prezentau suspiciuni de fals. În urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnotele, ambii cetăţeni declarând că nu aveau cunoştinţă despre faptul că bancnotele erau false şi că le-au primit ca rest în Bulgaria. Bancnotele au fost reţinute pe bază de dovadă, iar în ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, după cum au mai precizat reprezentanţii STPF Dolj.