Goluri care te încălzesc şi la Polul Nord

0
155

Universitatea Craiova – Rapid Bucureşti 2-0

A marcat: Brandan 43, Bawab 90.

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000

Universitatea: Bălgrădean 6 – Târnăcop 6, Frăsinescu 7, Acka 6, Vătăjelu 7 – Băluţă 6 (83 Cârstea) 5, Mateiu 7, Brandan 8, Ferfelea 6 (86 Varga) 5 – Ivan 5 (58 Pleşan) 4, Bawab 8. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

Rapid: Bornescu 7 – Coman 5, Iacob 5, Lung 5, Gaston Mendy 6 – Negru 4 (46 Rui Miguel) 5, Dică 6, Buş 5 (52 Ciolacu) 5 – Martin 4, Pancu 5 – Roşu 5 (84 Stoica) 5. Antrenor: Marian Rada.

 

Brandan şi Bawab au făcut spectacol cu Rapidul, având două reuşite senzaţionale

Două ore în care riscai o răceală la temperatura scăzută din Bănie n-au fost o piedică pentru ca 8.000 de olteni temerari să vadă un derby de tradiţie în fotbalul românesc. Şi giuleştenii au avut susţinere, vreo 200 de fani cântând necontenit şi ţinând steagul sus mult mai straşnic decât băieţii lui Rada. În aplauzele semitizului Pancu, Nicuşor Bancu a dat şchiopătând lovitura de start, la primul contact cu gazonul după alunecarea nesăbuită a lui Şeroni. Craiova a acuzat şi alte absenţe, pe lângă cea a lui Bancu, după ce Achim, Curelea, Madson şi Nuno Rocha au declarat forfait chiar înainte de meci. În aceste condiţii, giuleştenii, impulsionaţi de realăturarea lui Dinu Gheorghe, au dat senzaţia că au mai mult iniţiativa în prima parte. O impresie falsă însă, fiindcă Pancu şi ai săi nu aveau să-şi creze vreo ocazie până la finalul partidei. Craiova a aşteptat, iar în ultimele cinci minute ale primei părţi a pus decisiv presiune, intrând în avantaj la vestiare. Frăsinescu a lovit imprecis cu capul din 6 metri, Băluţă a nimerit bara singur cu Bornescu, iar Brandan a finalizat cu dreptul la colţul lung combinaţia cu Bawab, care a năucit defensiva rapidistă. O mostră de tiki-taka începută de Brandan cu Ferfelea şi continuată genial cu Bawab, iar căpitanul devine şi golgheterul echipei, la egalitate cu Nuno Rocha şi Curelea.

Partea secundă a păstrat cam aceeaşi structură, cu Rapidul pedalând în gol şi cu Craiova la pândă în aşteptarea loviturii de graţie. Aceiaşi Brandan şi Bawab au creat pericolul, cu şuturi periculoase, iar Bornescu li s-a opus până la ultima fază a jocului. Şi puştiul Cârstea a fost servit perfect de Bawab, dar alunecarea sa a fost marcată de emoţii. În prelungiri, o nouă combinaţie argentiniano-iordaniană s-a încheiat cu specialitatea casei la Bawab – o scăriţă fabuloasă cu care l-a ţintuit pe Bornescu. Nu înainte ca iordanianul să-l depăşească pe bietul Coman cu driblingul campionatului. Alb-albaştrii nu şi-au revendicat posesia şi nici dominarea, însă şi-au surclasat adversarul ca număr de ocazii, iar cele două goluri au fost unele pentru care merită să rabzi frigul mai multe ore. Craiova ajunge la 11 meciuri consecutive în care nu pierde, din care 9 în Liga I şi este aproape de podium, după ce acum 3 luni se zvârcolea pe ultimul loc.

 

Sorin Cârţu: „O victorie care ne-a consumat foarte mult. Am avut multe frisoane înainte de meci, a fost o săptămână de toată jena, una foarte grea, nu a fost un antrenament în care să nu avem un jucător accidentat. Am avut numai necazuri, plus alte comentarii răutăcioase ale mass-media. A fost o presiune mare pe noi, de aceea voiam să câştigăm, să ne consolidăm poziţia. Ambele goluri au fost de super clasă, deosebite, şi mie îmi place fotbalul ăsta. A fost o victorie muncită, Rapidul a lăsat o impresie foarte bună, a fost curajoasă, dar bine că s-a terminat aşa. Încercăm să ne facem un anumit număr de puncte în aşa fel încât să fim într-o zonă mai confortabilă. Am venit la echipă când aveam 2 puncte şi eram pe ultima poziţie. Vrem să ne stabilizăm, obiectivul nostru e să rămânem în Liga I. Dacă mergem pe linia asta, putem să realizăm multe. În sufletul nostru, punctele pe care le câştigăm i le dedicăm şi lui Bancu. Îl iubim mult pe acest copil. Dacă ar fi fost în teren, ne-ar fi fost mai uşor”

Emil Săndoi: „Suntem mulţumiţi că am reuşit să câştigăm. Ne-am confruntat cu probleme serioase înainte de această partidă. Am avut patru jucători accidentaţi: Achim, Madson, Curelea şi Nuno Rocha. Până la urmă, băieţii care au intrat s-au descurcat de minune astăzi. Iar golurile au fost de generic, cred că sunt cele mai frumoase de până acum din prima ligă. În afară de ele am mai avut şi câteva ocazii clare, prin Mateiu, Băluţă, Cârstea. Este o victorie meritată, gustată şi de suporteri, care au venit peste 7.000 la un meci jucat luni, la 20.30, pe un frig năprasnic, a fost o atmosferă superbă. Reuşim o serie de jocuri fără înfrângere, am luat 23 de puncte din 27 posibile. Ne-am distanţat la 11 puncte de prima echipă care ar retrograda. Acum trebuie să ne concentrăm la jocul de sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, avem nevoie de victorie. Apoi ne vom gândi la jocul cu Steaua. Sper să ne bazăm pe toţi jucătorii, dar contăm şi pe suporteri. Ne-am dori ca stadionul să fie arhiplin. Ne dorim acest lucru. Nu trebuie să uităm că este ultimul joc pe acest stadion“.

Marian Rada: „Am făcut un joc destul de bun, dar crisparea dată de poziţia din clasament ne-a făcut să fim temători. Ne-a costat mult finalul primei reprize, când o serie de pase greşite date de jucători cu experienţă au făcut să se întoarcă jocul împotriva noastră. Echipa Craiovei este una bună, o cunoşteam. Au avut şi ei mulţi jucători lipsă, probabil ar fi jucat mai bine cu acei jucători. Sunt sigur că azi a fost o echipă neomogenă, au făcut şi o improvizaţie, cu Târnăcop, jucător de picior stâng, fundaş dreapta. Până la urmă au câştigat cu 2-0, continuă seria de invincibilitate”.

Mircea Bornescu: „Trebuie să câştigăm un meci cât mai repede. Suntem datori să nu cedăm, pentru istoria şi suporterii Rapidului. Sper ca o dată cu venirea lui Dinu Gheorghe, să vină jucători şi din retur să ne revenim. Este o teamă a fiecărui jucător de a nu greşi. Chiar dacă au mai fost anumite huiduieli, suporterii adevăraţi ai Craiovei nu mă vor huidui niciodată, m-am simţit mereu ca acasă pe Ion Oblemenco. Craiova are o echipă foarte bună,  se văd investiţiile de aici, au şi doi antrenori excelenţi”