„S-a lăsat cu sânge” la Jandarmerie

0
273

Jandarmii din cadrul celor două unităţi din Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, respectiv Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova s-au mobilizat, ieri, într-o nouă acţiune în cadrul căreia „s-a lăsat cu sânge”. În jur de 100 de cadre ale celor două unităţi au donat sânge în cadrul unei campanii desfăşurate la nivelul Jandarmeriei Române în toată ţara.

Ieri, încă de dimineaţă, de la prima oră, jandarmii din cadrul celor două unităţi din Craiova au început să se aşeze la rând, în faţa sălii de sport. Şi nu pentru că se punea la cale vreun antrenament ci pentru că acolo a fost amenajat un centru mobil de recoltare a sângelui. Astfel, până la sfârşitul programului, în funcţie de disponibilităţi, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au lăsat o părticică din ei acolo, implicându-se activ, într-o nouă campanie de donare de sânge, conştienţi fiind de faptul că „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”.

În viaţă apar necontenit probleme pe care încercăm să le depăşim prin eforturi proprii, însă uneori avem nevoie de ajutorul semenilor de lângă noi. Trebuie să conştientizăm importanţa donării de sânge şi să înţelegem că o picătură de sânge poate salva o viaţă. Şi de ce nu, trebuie să ne gândim că şi noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viaţa să ne fie salvată, au spus reprezentanţii jandarmilor doljeni.

 Această campanie, ce se desfăşoară la nivelul Jandarmeriei Române, în parteneriat cu SMURD şi Patriarhia Română, nu este prima de acest gen şi se înscrie în cadrul campaniilor umanitare iniţiate atât la nivel local cât şi la nivel naţional, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.