Program de orientare profesională pentru liceeni craioveni

0
334

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” împreună cu Biblionet și TechSoup România, cu sprijinul Microsoft România, anunță începerea unui program de orientare profesională pentru elevi de liceu din Craiova, intitulat Opening Oportunities. Lansarea acestuia are loc astăzi, ora 11.00, la sediul bibliotecii doljene, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”.

Opening Opportunities este un program de orientare educațională și de carieră în care voluntari Microsoft România sprijină elevi de liceu să exploreze opțiuni profesionale și să își dezvolte propriul plan de carieră. Programul îmbină evenimente locale organizate în biblioteci publice cu sesiuni de mentorat online și seminarii online publice – totul cu scopul de a oferi elevilor de liceu informații actuale despre piața muncii și care sunt abilitățile și cunoștințele necesare în acest mediu dinamic.

Craiova este unul dintre cele zece orașe ale țării în care Opening Opportunities se desfășoară în 2013-2014, celelalte fiind Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Mediaș, Onești Târgu Jiu, Târgoviște, Segarcea și Sibiu. În localitatea doljeană Segarcea, programul a fost lansat pe data de 22 noiembrie a.c., cu sprijinul Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina”.