Festivalul Şanselor Tale la Şcoala „Sf. Dumitru” din Craiova

0
730

Festivalul Şanselor Tale este o manifestare naţională coordonată de Ministerul Educaţiei Naţionale, al cărei scop este de a promova, recunoaşte oficial, şi implementa conceptul european de “învăţare pe tot parcursul vieţii”.

Festivalul se înscrie într-o amplă mişcare de dezvoltare a Europei ca spaţiu comun al învăţării, precum şi al promovării dialogului intercultural şi al creşterii gradului de conştientizare a diversităţii culturale bazate pe valori comune. Deviza sub care se înscriu manifestările festivalului din acest an este „Cetăţean român – cetăţean european”, în contextul decretării de către Parlamentul European a anului 2013 ca An European al Cetăţenilor.

La dezbaterea „Unitate în diversitate, respectând drepturile cetăţenilor UE”, desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Sf. Dumitru”, au participat conf. univ. dr. Gelu Călina, iar din partea Centrului de documentare Europe Direct, Bistriceanu Gabriela, alături de elevii şcolii şi de profesorii care au organizat activitatea: Pungă Carmen Elvira, Tobescu Gabriela, Ştefănescu Marilena şi Selişteanu Sandra. Reperele dezbaterii au fost drepturile cetăţenilor UE, iar activităţile cu elevii s-au concretizat în ateliere de lucru, concurs de afişe, desene şi eseuri, impresii din călătorii în spaţiul UE.

„Îndrumarea elevilor către valori şi obiective precise pe care să le dezvolte pe termen lung, reprezintă preocuparea permanentă a dascălilor Şcolii Gimnaziale Sf. Dumitru din Craiova”, a declarat Mihaela Alina Ciucă, director al Şcolii Gimnaziale “Sf. Dumitru” din Craiova.