Reghe nu concepe o eliminare din Cupă: “Trebuie să ne respectăm”

0
406

Universitatea Craiova întâlneşte Minaur Baia Mare, în optimile Cupei României, miercuri, de la ora 18, pe arena „Viorel Mateianu” din oraşul maramureşean. Gazdele au închiriat o nocturnă pentru a organiza acest meci, dar publicul nu va putea asista, în urma interdicţiilor guvernului privind accesul la evenimentele sportive. Antrenorul deţinătoarei trofeului, Laurenţiu Reghecampf, a declarat înaintea acestei partide:

„Ne dorim să ne calificăm, jucăm împotriva unei echipe care este mult sub nivelul nostru, deci trebuie să ne respectăm, să facem tot ce ţine de noi să nu avem parte de surprize. Cred că băieţii au înţeles asta şi vor face tot pentru a ne califica. Adversarii au parte de respect din partea noastră, nu mergem să facem un joc de antrenament, se întâmplă foarte multe surprize şi contează cum vom trata meciul. Jucătorii trebuie să respecte numele echipei noastre şi să se califice mai departe. Noi suntem obişnuiţi cu spectatori şi fotbalul fără ei nu are aceeaşi frumuseţe. Trebuie să trecem peste această perioadă şi oamenii să se vaccineze, să intrăm într-un ritm normal, cu meciuri cu public. Gazonul este important pentru jocul nostru, dacă nu va fi unul bun va trebui să ne adaptăm, dar eu ştiu că e gazon bun la Baia Mare. Vom alinia cei mai în formă jucători. Singurul care nu participă la antrenamente este Conte, care a plecat pentru nişte teste medicale la Barcelona. Nu contează că joacă în Liga a III-a, au respect din partea noastră. Trebuie să ne respectăm în primul rând pe noi. Jucătorilor le dau informaţiile de care au nevoie, nu contează numele adversarilor, ci dinamica echipei pe care o întâlnim. Niciun meci nu seamănă cu altul. Mi-aş dori să marcăm foarte multe goluri, dar nu trebuie să ne gândim că ne va fi uşor să marcăm, numai pentru că am mai dat 5 goluri în aşte meciuri. Pentru noi e important să câştigăm fiecare meci până la finalul anului, dar nu ne facem planuri, ne gândim numai la următorul meci” a declarat Reghecampf.

Despre posibila plecare a lui Andrei Ivan la Galatasaray, Reghecampf a spus: „Habar nu am de ofertele pe care le au jucătorii noştri. Nivelul lui Ivan este ridicat, face diferenţa şi va avea muşte oferte, va fi greu să-l ţinem la noi, dar în iarnă nu cred că va pleca cineva, pentru că pentru a face eventul avem nevoie de jucători de valoare, care să facă diferenţa”.

Reghecampf a comentat şi aducerea în staff a lui Basarab Panduru, spunând că acesta va fi prezent în permanenţă alături de echipă: „Panduru a lucrat cu mine, îl cunosc, ştiu ce poate face pentru mine şi pentru echipă, mă bucur că a venit alături de noi. Este asistentul meu şi va fi zi de zi la antrenamente. Celelalte probleme pe care le va rezolva le va face împreună cu mine. Este un om foarte corect, moare pentru dreptate. Pe mine mă ajută mult, pentru că spune lucrurilor pe nume şi astfel de oameni au valoare, spun ce cred, chiar dacă deranjează uneori”.

Alexandru Creţu a prefaţat şi el duelul din Cupa României:

„Întâlnim o echipă de liga a treia, să nu uităm ce s-a întâmplat cu cei de la UTA, vom avea probleme dacă nu vom fi serioşi, dar vom intra montaţi sută la sută şi ne vom califica. Dacă nu vom fi concentraţi sută la sută vom avea probleme, sunt sigur de asta. Nu am informaţii despre adversari, dar vom intra sută la sută pentru a ne califica. Concurenţa e importantă, noi putem alinia două echipe la fel de bune şi ne motivează acest lucru pe toţi. Cred că am luat cea mai bună decizie, de a ajunge la acest club, ce am găsit aici m-a lăsat fără cuvinte” a spus Alexandru Creţu.