Administraţia Bazinală de Apă “Jiu” deratizează digurile de la Dunăre

0
322

Administraţia Bazinală de Apă Jiu va începe mâine campania anuală de combatere a dăunătorilor pe digurile de la Dunăre.

În acest sens, Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura acţiunea de ”Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe fluviul Dunărea în condiții de siguranță“. Sectorul vizat este Nedeia- Rast.

Deţinătorii de animale sunt atenţionaţi că este interzis cu desăvârşire păşunatul pe aceste suprafeţe. Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

                 “În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună.  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări” , se precizează într-un comunicat de presă al ABA Jiu.

Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. Subliniem faptul că, aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor.