A venit circul, în plină pandemie, pe Arena Naţională!

0
898

La terminarea etapei a 8-a, constatăm cât de penibili sunt cei care trag concluzii precum “trebuia să vină şi primul eşec al Craiovei şi poate e mai bine acum”, la fel de penibili precum discursul lui Cristiano Bergodi, care şi-a pregătit practic prima înfrângere din acest campionat. “Va veni acel moment negativ”, “Mi-e frică de meciul cu Clinceni”, “Clinceni este o echipă greu de desfăcut” sunt pasaje din speech-ul “stimulator” al lui Bergodi înaintea partidei cu Clinceni, iar “inevitabilul” de care vorbea italianul s-a şi întâmplat. Sigur, mai bine ar fi spus adevărul: că echipa nu a jucat mai nimic în acest campionat şi nu ar fi meritat să contabilizeze seria de 7 succese.

Ei bine, etapa a 8-a s-a terminat cu un meci ca pe vremea Cooperativei anilor 90. Am asistat la un circ pe Arena Naţională, un spectacol “cu oi şi cu capre”. Echipa Anei Maria Reghecampf a făcut figuraţie în faţa echipei lui Gigi Becali, care a câştigat cu 5-0, după ce avea 4-0 la pauză. Sigur, era de aşteptat ca Hermannstadt să se prezinte astfel, după ce, în plin campionat, s-a lipsit de câţiva jucători importanţi, în condiţiile pandemiei, care te poate decima, pentru ca FCSB să-i poată folosi în Europa League. Am văzut un meci cum erau pe vremuri cele ale echipelor Buftea şi Snagov, la care erau implicaţi soţii Reghecampf, pe care casele de pariuri le scoteau din ofertă, din cauza suspiciunilor de pariuri pe goluri ori pe întoarceri de rezultat. Majoritatea bookmakerilor au oferit o cotă de peste 20 la 1 pentru minim 4 goluri în prima repriză la meciul FCSB – Hermannstadt. Veteranul Viera n-a avut nicio ruşine să se transforme în principalul bufon al serii pe Arena Naţională, dar probabil că va încasa o primă pentru reprezentaţia sa. O primă importantă, probabil din suma pe care o va încasa Ana Maria Reghecampf din transferul lui Denis Man, cel care a fost lăsat să-și facă de cap in careul advers.

Craiova nu trebuie să stea deloc liniştită după prestaţia viitoarei adversare. Sibiul nu numai că nu va arăta la fel sâmbătă, în meciul de la Mediaş, ci vom vedea o echipă chiar mai determinată şi mai ambiţioasă decât în partidele de până acum. De altfel, Sibiul a pierdut până acum decât cu FCSB şi cu CFR, dar altfel a evoluat contra campioanei, fiind aproape de a egala în ultimul minut. Iar pe Viera îl vom vedea fără greşeală, la nevoie apelând la intrări violente, cu care era să-l scoată din fotbal pe Ianis Hagi, anul trecut.

Şi CFR Cluj a câştigat în această rundă, cu scorul preferat, 1-0, iar Dan Petrescu nu a mai făcut scandal, nu a mai cerut VAR. Nu pentru că era suspendat, ci pentru că Voluntariul nu a primit un penalty clar, vizibil şi din tribuna unde se afla Dan “Penalty”, arbitrul dictând, stupefiant, fault în atac!