SuperTeach, conferință dedicată dezvoltării aptitudinilor și competențelor profesorilor, ajunge la Universitatea din Craiova

0
409

250 de profesori din întreaga țară își dau întâlnire sâmbătă, 27 octombrie, la Facultatea Mecanică  din cadrul Universității din Craiova, pentru a se inspira de la speakerii invitați: Cristina Gheorghe, Genelia Petrescu, Elena Lotrean, Andy Szekely, Dragoș Anastasiu pentru a enumera doar câțiva.

Peste 250 de profesori vor participa la cea de-a 8-a conferință inspirațională pentru cadrele didactice organizată de Fundația Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu EDUCATIVA și Institutul pentru Dezvoltare Personală.

Conferința reprezintă primul pas dintr-o inițiativă privată mai amplă, SuperTeach, care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării, participând la programe de mentorat.

Edițiile anterioare ale conferinței s-au ținut la București, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara. Tot în acestă toamnă vor mai fi organizate 2 conferințe la:

  • Cluj Napoca – 3 noiembrie
  • Bucuresti – 24 noiembrie

“Am văzut și ascultat oameni care cred în viitor, în faptul că împreună se poate schimba ceva, că poate fi clădită o lume mai bună.”

“Oameni pentru oameni! Energie extraordinară și atitudine pozitivă, ingrediente pentru voluntari minunați. ”

“A fost o conferința realmente plină, fără plictiseală, cu oameni deosebiți de la care avem ce învăța. M-am simțit mai împlinită! ”

Sunt mesaje primite de la profesorii care au participat la primele ediții ale conferințelor #SuperTeach, mesaje care ne-au motivat să continuăm organizarea lor și în acestă toamnă. SuperTeach își dorește să reunească și să formeze dascăli care au forța să inspire o mentalitate proaspătă și deschisă în educație, o mentalitate în care abordarea, energia și tot efortul depus se concentrează pe nevoile copiilor.

Conferințele SuperTeach își propun să inspire și să motiveze profesorii români care cred într-o schimbare pozitivă a sistemului de predare și învățare din România. Aceștia vor avea ocazia să cunoască antreprenori renumiți din România, oamenii implicați în proiect și profesioniști cu o experiență remarcabilă în educație.

Mai mult, profesorii vor putea să participe în paralel și la ateliere tematice menite să faciliteze o mai bună înțelegere a principiilor mentalității deschise, un instrument folosit la nivel internațional pentru dezvoltarea personală. Aceste ateliere reprezintă o primă etapă din procesul de selecție a profesorilor care vor beneficia ulterior programe de formare gratuite, oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în training-uri pentru schimbarea mentalității, reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale.

In cadrul proiectului SuperTeach au avut loc până acum cinci conferințe, la București,Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara, la care au participat peste 1500 de profesori din toată țara. După conferințe, 50 de profesori au fost formați în programul „An Outward Mindset in Education” – Mentalitate Deschisa in Educatie, organizat de Institutul  Arbinger din SUA prin Institutul de Dezvoltare Personală România. În aceeași manieră, după conferințele din această toamnă, organizatorii vor selecta și forma alți 50 de profesori în cadrul acestui program.

„Ne dorim ca profesorii să ia contact cu alte domenii, să fie expuși la experiențe cât mai diverse din cultură sau antreprenoriat, să afle cum au reușit alți lideri din diferite domenii, pentru a se inspira. „Schimbarea trebuie să pornească de la propria persoană și din atitudinea lor față de ei în primul rând”, a spus Dragoș Anastasiu, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.

Printre speakerii prezenți sâmbătă se numară: Cristina Gheorghe, Genelia Petrescu, Mihaela Feodorof, Andy Szekely, Dragoș Anastasiu,  Felix Tătaru.

Aceștia vor vorbi celor prezenți la conferință despre experiența lor în domeniul educațional și antreprenorial.

Temele abordate la workshop-uri:

“Outward Mindset for Teachers” – Susținut de Cristina Gheorghe și Adrian Timofti

“Leader Teach” – Susținut de Andy Szekely

“Relații functionale cu leaderii de mâine” – Susținut de Mihaela Feodorof

“Predă în România. Lecții din Finlanda” – Susținut de Elena Lotrean

„Creierul și inteligența emoțională” – Susținut de Vasile Brașovanu

 

Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale. Inițiatorii proiectului sunt , Cristina Gheorghe, Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Alexandru Ghiță. Pentru mai multe informații: www.superteach.ro

Despre Fundația Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Mai multe detalii aici.

 

Despre EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale ce dezvoltă şi promovează o gama largă de oportunităţi de dezvoltare personală pentru tinerii din România. Printre proiectele curente se numără: RIUF – Romanian International University Fair, EDMUNDO – Consiliere gratuită pentru studii în străinătate, UNIVERSALIO – Consiliere pentru admitere la universitati de top, REVIRO – Serviciu de recrutare pentru tinerii români cu studii sau experiență internațională, AdmitereOnline.ro – Platforma online de înscriere la universitățile din România. Mai multe detalii www.educativa.ro

 

Despre Institutul Dezvoltării Personale (IDP)

Institutul Dezvoltării Personale oferă programe și modele de dezvoltare personală și de tranformare organizațională pentru lideri. IDP folosește metodologii validate academic, modele confirmate academic și modele confirmate pe plan local și internațional. Din 2016 IDP este este reprezentant unic în România al Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității. Mai multe informații www.idp-romania.ro.