Zmei, nu pigmei!

0
40

Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Mitriţă 27, Băluţă 88.

Braşov, stadion: „Tineretului”, spectatori: 1.000.

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly 6 – M. Burlacu 5, Oros 5, Dima 5, Dumbravă 5 – Petrovikj 5, Mitra 5 (87 Veress) – Papsys 6, Cl. Herea 5 (69 Astafei) 5, Huiban 6 (63 P. Petre) 6 – Nikolic 5. Antrenor: Valentin Suciu.

Universitatea Craiova: Calancea 6 – Datkovic 6, Spahija 6, Tiago Ferreira 6 – Dimitrov 7, Mateiu 7, Screciu 7 (90 Mihăilă), Briceag 6 – Mitriţă 7 (78 Gustavo), A. Burlacu 7, Roman 7 (69 Băluţă) 7. Antrenor. Devis Mangia.

Arbitru: Florin Chivulete (Bucureşti) 7.

Mignonii Mitriţă şi Băluţă au marcat pentru calificarea Ştiinţei în optimile Cupei României

Sepsi şi Craiova s-au întâlnit pentru al doilea an la rând în 16-mile Cupei României, şi tot la Braşov. Anul trecut, pentru covăsneni era o sărbătoare, ţinând cont de diferenţa de un eşalon, iar Andrei Ivan făcea diferenţa abia în prelungiri. De data aceasta, duelul a fost unul dintre cele două între formaţii de din aceeaşi ligă, iar pe antrenorul Vali Suciu îl preocupă mai mult parcursul din campionat, aşa că a menajat mai mulţi titulari. Şi Mangia şi i-a protejat pe Băluţă, Gustavo, Bancu, Zlatinski, Martic şi Kelic pentru derby-ul cu FCSB şi i-a oferit banderola lui Mateiu, şi cu ocazia revenirii în oraşul său natal.

Fără piesele de bază, Universitatea s-a pus destul de greu în mişcare. Prima ocazie a venit din capul lui Andrei Burlacu, care şi-a ancitipat tizul de la Sepsi şi l-a dezgheţat pe Niczuly, la o centrare a lui Dimitrov. După ce şi-a exersat driblingul punând de câteva ori adversarii pe contraatac, lui Mitriţă i-a ieşit pasenţa şi a deschis scorul. Roman l-a găsit în poziţia cea mai avansată, iar doi fundaşi şi portarul au fost insuficienţi pentru a-l opri pe oltean. Până la pauză, Burlacu putea face 2-0, dar din mănuşa lui Niczuly mingea a alunecat în bară. Tot în bară au ajuns şi două lovituri libere executate de Mitriţă, în partea secundă, una controlată mai bine de alb-albaştri. Băluţă şi Gustavo au venit şi ei de pe bancă pentru a asigura calificarea, iar căpitanul de drept al Ştiinţei a liniştit meciul în penultimul minut, după o minge lansată tocmai de Calancea. Avantajul dublu i-a prilejuit lui Mangia momentul de a-l debuta pe puştiul de 17 ani Vali Mihăilă, în locul unui jucător de aceeaşi vârstă, Vlad Screciu.  Craiova merge în optimi după un meci mai uşor decât cel de acum un an, chiar dacă Sepsi a urcat între timp un nivel.

Mangia: „N-a fost un meci frumos, dar calificarea e importantă”

Devis Mangia a recunoscut că n-a fost un meci de calitate deosebită cel de la Braşov, cu Sepsi, însă apreciază rezultatul şi calificarea: „Era important să ne calificăm, să fim concentraţi la acest meci şi nu să ne gândim la cel de duminică. Cu tot respectul, dar am avut un adversar mult mai dificil decât cel al FCSB în Cupă. N-a fost un meci frumos, au fost multe greşeli tehnice, trebuie să îmbunătăţim aceste lucruri”. Italianul este mulţumit de revenirea lui Alex Mitriţă, dar nu consideră că a jucat la pitenşialul său: „Pentru Mitriţă era important să aibă minute la revenirea după absenţă. N-a început bine, apoi şi-a revenit, poate mult mai mult decât a arătat azi”. Antrenorul Craiovei s-a referit şi la derby-ul de duminică, împotriva FCSB: „Sper că va fi un meci frumos, care să facă o imagine bună pentru fotbalul românesc. Vreau să jucăm fără presiune, să fim liberi în experimare, nu încorsetaţi. Sper să jucăm primul meci acasă, fiindcă până acum în acest sezon nu am făcut acest lucru şi aşteptăm încă să jucăm şi noi la Craiova” a declarat Mangia.

Căpitan al Craiovei în partida de la Braşov, oraşul său natal, Alex Mateiu a declarat: „Mă bucur când joc acasă la mine. Sunt mulţumit că ne-am calificat în 90 de minute, fiindcă în ultimii ani în primul tur ne-am calificat numai după prelungiri sau după lovituri de pedeapsă. Victoriile aduc victorii, suntem un grup unit şi asta contează mult în parcursul nostru. Nu ne-am gândit la meciul cu FCSB, ci la Sepsi. Nu contează unde jucăm cu FCSB, şi pe Extensiv ar fi bine. Suntem pe un drum bun şi cred că avem puterea să câştigăm derby-ul”.

Autorul celui de-al doilea gol, Alex Băluţă, a declarat: „Ştiam că nu va fi uşor, fiindcă ei joacă bine acasă şi terenul nu ne-a avantajat. E bine că am dat gol repede şi că ne-am calificat”. Despre evoluţiile sale, decarul oltean a precizat: „Trebuie să-mi ajut mai mult echipa ca şi căpitan, să dau cât mai multe goluri, fiindcă sunt atacant. M-a motivat mult faptul că am fost chemat la naţională şi îmi doresc să joc din ce în ce mai bine”.

Şi Băluţă s-a referit la derby-ul de duminică, de la Severin, cu FCSB: „Avem un moral foarte bun, suntem pregătiţi pentru ce urmează. Vrem să ne facem jocul nostru, nu este totuşi un joc aşa de special cum se spune. Nu va conta aşa de mult stadionul, fiindcă suporterii au venit după noi oriunde am jucat. Îmi doresc un stadion plin la Severin şi noi pe teren să demonstrăm pe teren că suntem mai buni ca ei. Trebuie să ne autodepăşim şi să facem o bucurie fanilor”.