Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat sentinţa definitivă în cazul lui Constantin Florescu, lichidatorul judiciar care a cerut administratorului unei firme 3.000 de euro şpagă pentru a-i întocmi un raport favorabil, astfel încât să nu atragă răspunderea patrimonială. Instanţa a menţinut pedeapsa primită de inculpat pe fond, la Tribunalul Dolj, de 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, din care urmează să se scadă perioada petrecută în arest preventiv de Florescu (5 luni), dar şi cele trei luni petrecute în arest la domiciliu. Ieri, poliţiştii craioveni l-au ridicat pe bărbat şi l-au dus la penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au soluţionat luni, 24 octombrie a.c., apelurile declarate de procurori, dar şi de lichidatorul judiciar Constantin Florescu (61 de ani) împotriva hotărârii din 1 iulie a.c. a Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Instanţa a menţinut pedeapsa aplicată inculpatului, din care se va scădea perioada petrecută în arest preventiv (din data de 26.02.2016, până la 20.07.2016) şi a arestului la domiciliu de la data de 21.07.2016 până la luni, 24 octombrie a.c.. Hotărârea fiind definitivă, ieri după-amiază poliţiştii craioveni l-au preluat pe bărbat de la domiciliu şi l-au încarcerat în penitenciar, unde va rămâne până la ispăşirea pedepsei.
Reamintim că, pe 17 februarie a.c., Camelia I. a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj despre faptul că, în cursul lunii ianuarie 2016, Constantin Florescu, în calitate de lichidator judiciar, într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj sub nr. 5543/63/ 2014/a1, vizând procedura falimentului, i-a pretins concubinului său, Creţu Florin Lucian, administrator al SC “LU&LU” SRL, diverse sume de bani pentru a-l favoriza pe acesta în cadrul procedurii falimentului, în sensul întocmirii unui raport care să nu atragă răspunderea patrimonială. În denunţ, femeia a povestit că, pe 22 ianuarie a.c. a avut loc o întâlnire la supermarket-ul Kaufland – Craioviţa Nouă, pe parcursul căreia Florescu i-a pretins lui Creţu suma de 10.000 lei. Creţu urma să părăsească ţara, astfel că Florescu i-a spus să se ocupe concubine sa de remiterea banilor. Ulterior, între denunţătoare şi lichidator au avut loc două întâlniri în timpul cărora i-a pretins femeii suma de 3.000 euro, susţinând că 1.000 euro din aceşti bani erau destinaţi magistratului judecător desemnat cu soluţionarea dosarului de faliment. Cei doi au stabilit să se întâlnească pe 26 februarie a.c., la ora 11.00, în parcarea magazinului Billa, pentru remiterea unei tranşe de 1000 euro, astfel că anchetatorii au pus la punct detaliile flagrantului: „În dimineaţa zilei de 26.02.2016, în jurul orelor 10:40, denunţătoarea s-a deplasat în parcarea magazinului BILLA, poziţionându-se în apropierea uşilor de acces în punctul comercial, iar după circa cinci minute şi-a făcut apariţia şi Florescu Constantin. Cei doi au purtat discuţii timp ce circa 8-10 minute, timp în care inculpatul i-a dat asigurări denunţătoarei că o parte din suma pretinsă anterior (1.000 euro) va fi remisă magistratului judecător de la Tribunalul Dolj, arătându-şi disponibilitatea de a completa cu banii proprii diferenţa, iar la finalul acestora denunţătoarea i-a remis lichidatorului Florescu Constantin suma de 1000 euro, pe care acesta i-a introdus într-un portmoneu, de culoare neagră, pe care l-a pus în buzunarul din spate partea dreaptă al pantalonilor tip blue-jeans, cu care era îmbrăcat”, au reţinut procurorii în rechizitoriu.