CCS Craiova a inaugurat FotoAddict

0
113

Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova a lansat vineri propriul studio foto, FotoAddict, amenajat şi dotat în cadrul cercului de Artă Fotografică. Începând de astăzi, studioul este deschis tinerilor talentaţi care vor avea ocazia să participe la un curs gratuit de fotografie. În cadrul conferinţei de lansare au fost prezentate imagini realizate în timpul taberelor studenţeşti din vara aceasta. 

Expoziţie de fotografie la finalul cursului

Cu ajutorul acestui studio, CCS Craiova încearcă să sprijine cât mai mulţi tineri pasionaţi de arta fotografică, să-i indrume si să-i pregătească pe cei care vor să descopere tainele fotografiei. Grupul ţintă al proiectului este format din tinerii pasionaţi de fotografie. “În sfârşit am terminat studioul foto, iar în acest moment putem spune că am completat cercul de Artă Fotografică al Casei de Cultură a Studenţilor Craiova. Proiectul nostru a început la 1 iulie 2013, iar fotografiile pe care vi le prezentăm astăzi sunt realizate în timpul taberelor studenţeşti de către tineri. La finalul acestei veri, obiectivul a fost acela de a realiza un album foto care să cuprindă imagini cu toate activităţile desfăşurate în cadrul acestor tabere. În ceea ce priveşte studioul foto, ne dorim să-i pregătim şi îndrumăm pe tinerii talentaţi care vor să înveţe mai multe despre fotografie, şi chiar să ajungă să profeseze şi, de ce nu, să predea. Primul curs de formare a tinerilor va începe sâmbătă, 26 octombrie, iar după această primă întâlnire vom selecta un grup format din maxim 20 de persoane care vor fi instruite de oameni cu experienţă în domeniul fotografiei. Pentru început cu toţii vor fi cursanţi, dar pe parcurs se vor putea implica mai mult în evenimentele organizate de CCS Craiova şi instituţiile partenere, şi astfel îşi vor putea dezvolta abilităţile. Activităţile desfăşurate în cadrul cursului vor fi diverse, precum: ieşiri organizate în diverse locaţii, sau chiar deplasări la munte sau la mare, se pot face schimburi de experienţă cu celelalte cercuri foto ale Caselor de Cultură a Studenţilor din ţară. Desigur, vor fi şi traineri care vor instrui fiecare un grup format din 4-5 cursanţi. La finele anului, atunci când se încheie cursul, vom organiza o expoziţie în cadrul căreia fiecare îşi va prezenta fotografiile realizate, ocazie cu care vom putea vedea ce calităţi a dobândit.  Totodată, prin aceste spaţii pe care le-am amenajat dorim să aducem şi bani la bugetul instituţiei. Pentru tineri cursul este gratuit, dar dacă un fotograf profesionist doreşte să realizeze o şedinţă foto în studioul nostru acesta poate fi închiriat”, a declarat Marius Dragu, consilier administrativ al CCS Craiova.

Încercăm să aducem un beneficiu studenţilor

La rândul său, Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova, a spus că proiectul de Artă Fotografică  înseamnă un început  pentru tinerii pasionaţi şi dornici să înveţe de la nişte profesionişti în domeniul fotografiei. “Atât cu studioul foto cât şi cu studioul audio, încercăm să aducem un beneficiu studenţilor, punându-le la dispoziţie atât dotarea tehnică, dar şi cunoştinţele în domeniu ale colaboratorilor noştri, din dorinţa de a-i ajuta pe ei să devină profesionişti. În acelaşi timp, încercăm să aducem şi venituri proprii către instituţie pentru a desfăşura cât mai multe activităţi care să vină în beneficiul tinerilor. Desigur, vom putea face şi parteneriate cu publicaţii interesate să ofere câte un internship pentru tinerii care vor urma cursul foto în cadrul CCS Craiova”, a precizat Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova.