Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-0
A marcat: Băluţă 44.
Stadion: „Extensiv”, spectatori: 4.000.
Universitatea Craiova: Calancea 6 – Briceag 6, Popov 6 (78 Surugiu) 6, Acka 6 (55 Kelic) 6, Vătăjelu 6 – Zlatinski 6 – Ivan 7, Gustavo 6, Băluţă 7, Nuno Rocha 6 – Măzărache 6 (67 Bancu) 6. Antrenor: Gigi Mulţescu.
FC Botoşani: Iliev 6 – Patache 5, Miron 6, Burcă 5, Muşat 6 – Bordeianu 4, Barbosa 5 (46 M. Roman) 5, Vaşvari 6 – I. Fulop 5, Golofca 6 (75 Herghelegiu) 5, Astafei 5 (55 Elek) 5. Antrenor: Leo Grozavu.
Arbitru: Marcel Bârsan 7.
Eliminare: Bordeianu 39.
Universitatea Craiova a luat toate punctele dintr-un meci complicat, cu Botoşaniul, şi se pregăteşte pentru derby-ul cu Steaua, de pe Arena Naţională
De la două dintre cele mai ofensive echipe din Liga I, Craiova şi Botoşaniul, se aştepta un meci spectaculos şi dacă nu cu multe goluri, măcar cu destule faze de poartă. Miza, „Bătălia pentru podium”, aşa cum scria pe tricourile cu care au intrat pe teren alb-albaştrii (cine vine cu astfel de idei neghioabe la acest club?), şi-a pus amprenta însă pe joc, unul încrâncenat, însă cu destul de puţin ocazii de gol.
Craiova a avut răbdare şi a construit meticulos, începând cu un-doi-urile dintre stoperi, dar nu a reuşit să intre în careul oaspeţilor. Moldovenii au fost cei care şi-au adjudecat majoritatea duelurilor în prima jumătate de oră, arătând o agresivitate mai puţin obişnuită la o echipă în deplasare. Bordeianu a depăşit limita însă, când l-a călcat violent pe Zlatinski şi oaspeţii au rămas mai puţini. Lovitura avea să fie dublată chiar înainte de pauză de golul lui Băluţă, rămas singur cu Iliev, după mingea trimisă în adâncime de Briceag şi lăsată inteligent de Gustavo. Măzărache a avut şi el şansa golului pe final de prim mitan, însă n-a reuşit să lovească prea bine mingea centrată de Băluţă.
Ca şi la Cluj, alb-albaştrii au arătat că nu ştiu să gestioneze superioritatea numerică, iar în partea a doua ocaziile au venit doar pe contraatac, când Botoşaniul a ieşit la joc, nemaiavând ce pierde. Mulţescu a avut şi ghinion, deoarece până în minutul 80 a pierdut ambii stoperi titulari, Popov şi Acka suferind contracturi. Două dintre schimbări au survenit astfel forţat, iar pe final Zlatinski a fost nevoit să formeze un cuplu inedit în centrul apărării cu Kelic. Pe fondul confuziei din jocul Craiovei, moldovenii au emis pretenţii în ofensivă, dar nu au avut forţa necesară să egaleze. De altfel, Botoşaniul nu şi-a creat nicio ocazie de gol pe „Extensiv”, unicul moment în care fanii au avut emoţii fiind la o lovitură liberă pe final, mingea trimisă însă de Vaşvari ajungând mai aproape de Hipodrom, decât de poarta lui Calancea. Universitatea a ratat câteva contraatacuri din care putea să se desprindă pe final, prin Bancu, Ivan şi Surugiu, însă toţi au tras pe scurt, în plasa exterioară a porţii lui Iliev. Ştiinţa câştigă meritat şi după cele 7 puncte adunate într-o săptămână face marcaj strând liderului, Steaua, înaintea meciului direct, de duminică seara.
Mulţescu: „Am controlat jocul, dar egoismul ne-a privat de un succes mai clar”
După meci, Gheorghe Mulţescu s-a referit atât la partida câştigată, cât şi la derby-ul de duminică, de pe Arena Naţională, cu Steaua: „Am întâlnit un adversar tenace, foarte disciplinat tactic. Cel puţin faza de apărare o joacă la sacrificiu, spuneam într-un alt interviu că este Atletico Madrid al României. O echipă foarte agresivă, combativă, bătăioasă şi explodează pe contraatac. Numai că noi am fost cei care am controlat jocul. În afara golului am avut trei-patru ocazii prin care puteam lua un avantaj care să ne liniştească. Nu s-a întâmplat aşa. Cartonaşul roşu luat de adversar, coroborat cu cele două schimbări ale stoperilor – am zis că am trăit totul în 40 de ani de carieră, dar asta nu mi s-a mai întâmplat – ne-au dezechilibrat pe final. A trebuit să improvizăm, să aducem jucători în faţa careului prin care să blocăm atacurile lor ce se doreau decisive. În felul acesta am folosit contraatacul şi am avut foarte multe ocazii, numai că egoismul ne-a privat de mai multe goluri. Una peste alta, felicit jucătorii că în şase zile au reuşit să joace trei meciuri, cred că am avut cel mai greu program dintre toate echipele. Încă o dată îi felicit pentru maturitate, angajament, pentru munca pe care au depus-o astăzi în teren. Păcat că meritau să mai înscrie şi alte goluri. Îmi pare rău că nu am înscris mai mult ca să ne liniştim în meci, nu făceam altfel de calcule, pentru a fi pe primul loc. Atacanţii sunt egoişti, dar când ai coechipier liber, în poziţie mai bună trebuie să pasezi. Și astfel puteau marca trei-patru. Normal că-i voi atenţiona în privinţa acestui aspect. Accidentările lui Acka şi Popov nu sunt grave. S-au încărcat datorită efortului şi au făcut mici contracturi. Mă bucură faptul că echipa joacă bine, ofensiv. A făcut-o în faţa lui FC Botoşani, o echipă cu un lot puternic, bine acoperit pe toate posturile. Mă bucură că producem ocazii. Dar mă apucă groaza când văd atâtea ratări. Dar nu pot întina victoria de azi, aşa că trec pe planul doi ratările
Cu Steaua va fi mai greu, este cea mai titrată echipă, cu un lot valoros, dat fiind că a cumpărat tot din România. Numai iarba n-a cumpărat-o“.
Antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu, s-a declarat nemulţumit de condiţiile de organizare, el implicându-se în timpul meciului într-un duel verbal cu spectatorii de la tribuna I.