Derby de Oltenia şi de play-off

0
338

Universitatea Craiova şi Pandurii se luptă pentru supremaţia în regiune şi un loc în primele 6 la finalul sezonul regulat

Înaintea derby-ului de Oltenia, antrenorul Craiovei, Emil Săndoi, a subliniat problemele de lot pe care le întâmpină şi forţa adversarului de astăzi. „Întâlnim o echipă bună, Pandurii, care a avut rezultate în ultimii ani şi care posedă un lot valoros şi numeros, permiţându-şi să facă şi recent un transfer de marcă, Săpunaru. Mai sunt acolo jucători care au jucat la un nivel înalt, inclusiv în cupele europene, precum Hora, Răduţ, Nicoară, Nistor sau cei doi mijlocaşi centrali. Noi avem nevoie să continuăm seria de rezultate pozitive, chiar dacă ne confruntăm în continuare cu probleme de lot. Am încredere că băieţii pot evolua cel mai înalt nivel şi să facă faţă oricărui adversar, mă bazez pe forţa grupului. Popov şi Zlatinski s-au acomodat deja şi au evoluţii din ce în ce mai bune. N-ar fi rău deloc să obţinem 4 puncte din meciurile cu Pandurii şi CFR Cluj. Ştim că n-am scos puncte din partidele cu echipele de pe primele 6 locuri, dar nu mai contează de unde obţii puncte, important este să ai cât mai multe” a declarat Săndoi. El s-a referit şi la eliminarea din Cupa României: „La ce ghinion am avut în acest sezon, trebuia parcă să apară şi un astfel de meci, în care să avem 20 de ocazii şi să pierdem la penalty-uri. Poate eu sunt cu ghinionul, fiindcă nu sunt un antrenor norocos. Ne-am obişnuit cu improvizaţiile încă din sezonul trecut, iar la Bacău am avut ales pentru postul de stoper între Bancu şi Curelea, care nu jucaseră niciunul vreodată acolo”.

Portarul Cristi Bălgrădean a precizat: „Ne aşteaptă o partidă grea, pe care trebuie să o tratăm cu mare seriozitate. Nu avem ce face, trebuie să uităm eliminarea din Cupă şi să ne concentrăm pe ceea ce ne-a rămas, campionatul, unde vrem să avem în continuare parcursul bun început acum 3 etape”.

Edy Iordănescu: „Craiova are prima şansă”

Tehnicianul celor de la Pandurii, Edy Iordănescu, a declarat că pe lângă adversarul redutabil, echipa sa va avea de înfruntat şi un teren nu tocmai bun. „Este un joc extrem de important pentru noi din mai multe puncte de vedere. Întâlnim o echipă foarte bună, care merita să aibă mai multe puncte şi care este o contracandidată la un loc de play-off. Craiova are jucători importanţi, în special de la mijloc în sus. De asemenea, este o formaţie mai omogenă decât noi, care joacă pe teren propriu şi beneficiază de suporteri numeroşi şi foarte activi în timpul meciurilor. Totodată, staff-ul tehnic este unul foarte competitiv, chiar dacă este un handicap plecarea lui Sorin Cârţu. Mi-aş dori să câştigăm, dar este important să ne meţinem şi diferenţa de puncte faţă de ei, aşa că şi egalul este un rezultat pozitiv. Din păcate, terenul nu este unul care să ne avantajeze, nefiind în condiţii prea bune, dar trebuie să ne adaptăm. Craiova pleacă în acest meci cu prima şansă, fiindcă traversează o perioadă bună în campionat, are 3 victorii la rând, joacă acasă şi, cum am spus, posedă o echipă mai omogenă decât noi. Sunt orgolii în joc, fiindcă am văzut declaraţii din partea celor de la Craiova cum că nu ne-ar vrea în play-off, probabil se tem de noi. Eu mi-aş dori ca ambele echipe să fie în play-off, fiindcă au valoare şi fac cinste fotbalului românesc” a spus antrenorul celor de la Pandurii.

 

Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu

Stadion: „Extensiv”, astăzi, ora 17

Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski – Ivan, Bawab, Nuno Rocha – Curelea. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Kay, Bancu, Hergheligiu, Mazarache, Ferfelea, Băluţă.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filipetto, Fernandes, Momcilovici – Mrzljak, Droppa – Răduţ, Nicoară, Nistor – Hora. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve: Lazar – Ciucur, V. Munteanu, Piţian, Erico, Săpunaru, Şandru.