Craiova – Pandurii s-a terminat fără goluri

0
326

Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 2.000.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Ivan, Mateiu, Zlatinski, Bancu (60 Băluţă) –  Bawab (81 Curelea), Nuno Rocha (75 Măzărache). Antrenor: Emil Săndoi.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filipetto, Fernandes, Momcilovici – Săpunaru (81 Piţian), Droppa – Răduţ (75 Ciucur), Nicoară (70 V. Munteanu), Nistor – Hora. Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Marius Avram

Craiova şi Pandurii veneau după o serie bună în campionat, aşa că aşteptările erau destul de mari de la derby de Oltenia. Cele două rivale din regiune s-au complimentat reciproc înaintea duelului care avea şi miza intrării în play-off, obiectivul ambelor în acest campionat inedit pentru România. Săndoi a invocat absenţele numeroase, dar a trimis în teren aproape cea mai bună echipă pe care ar putea-o alinia. Edi Iordănescu s-a declarat înainte de meci mulţumit şi cu remiza, iar Pandurii a jucat în prima repriză la aşteptare. Dintr-o echipă de posesie, spectaculoasă, aşa cum a fost în ultimii ani, trupa gorjeană are acum o strategie mai pragmatică. Fiul selecţionerului l-a titularizat pe Săpunaru în faţa apărării, în locul lui Mrzelak şi a aşteptat de la fostul rapidist să preia rolul de dirijor de la Nistor şi Răduţ, cei doi fiind mai discreţi în prima parte. Cele două ocazii ale reprizei întâi au aparţinut Craiovei şi au venit din faze fixe, Nuno Rocha şi Acka fiind aproape de a specula serviciile perfecte ale lui Vătăjelu.

Tot oltenii care au fost gazde au fost mai periculoşi în partea a doua, la lovitura liberă executată de Bawab şi respinsă de Mingote. Şutul lui Zlatinski a fost respins din preajma linie porţii, iar imediat Băluţă a avut mingea pe frunte pentru 1-0 la o altă centrare a lui Vătăjelu, dar n-a cadrat spaţiul de gol. Acelaşi Vătăjelu l-a găsit pe Măzărache în poziţie de a marca, dar atacantul adus din Liga a IV-a a ratat şansa recidivei, după ce a spart gheaţa în Cupă, la Bacău. Craiova a fost singura echipă care a vrut victoria în derby de Oltenia, dar Pandurii a fost cea care şi-a îndeplinit scopul, de a păstra acelaşi ecart faţă de trupa din Bănie.

După acest meci, Universitatea Craiova acumulează 16 puncte şi rămâne pe locul 7, în timp ce Pandurii urcă pe podium, cu 20 de puncte. Următorul meci al Ştiinţei este duminica viitoare, în deplasare, cu CFR Cluj, în ultima etapă a turului Ligii I.