Bătrânică găsită de poliţiştii doljeni, la 70 km de domiciliu: o poveste de film

0
434

O seară ca oricare alta: 25 august 2022, ora 19.30, în Amărăştii de Jos. O bătrânică este văzută de poliţişti. I se dă primul ajutor şi apoi este o adevărată poveste.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi, aflaţi  în serviciul de patrulare pe raza localităţii Amărăştii de Jos, au văzut o bătrânică singură,  pe o stradă din localitate. Nimic neobişnuit, în mediul rural este o imagine des întâlnită. După 30 de minute, poliţiştilor le-a atras atenţia, că, în acelaşi loc, se afla aceeaşi femeie în vârstă.  Astfel că, gândindu-se că locuieşte în localitate, s-au hotărât să o întrebe dacă are nevoie de ceva. Ceea ce au aflat ulterior însă, avea să-i surprindă. De aici începe povestea, una demnă de filme…

De la poliţiştii doljeni, din suflet pentru bătrâni
La prima interacţiune, bătrânica părea dezorientată şi repeta că îşi doreşte să ajungă la fiica sa în Craiova. “Pentru că alte detalii , care să conducă la identificarea bătrânei,  nu au putut fi aflate la faţa locului, colegii au hotărât să o transporte la sediul poliţiei,  pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt. Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bătrânica are 91 de ani, locuieşte în Municipiul Craiova şi că s-a deplasat din localitatea de domiciliu, fără a cunoaşte direcţia de deplasare, cu intenţia de a ajunge la locuinţa fiicei sale din Craiova, însă a ajuns comuna Amărăştii de Jos, unde a fost găsită de colegii nostri, la aproximativ 70 de km distanţă de locuinţa sa. Poliţiştii, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 5 Poliţie Craiova, au reuşit identificarea familiei bătrânei, stabilind astfel că bătrânica ar fi plecat de la domiciliul său în cursul dimineţii de ieri. Colega noastră, Diana Enache, din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi,  care locuieşte în Craiova, s-a îngrijit ca bunicuţa să ajungă la familia sa, care a apreciat gestul acesteia şi a mulţumit colegilor noştri. Este una din situaţiile în care, la sfârşitul programului de lucru, pleci acasă cu gândul că ţi-ai făcut datoria”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.