S-a terminat o etapă de repartizare, pot veni şi altele pentru ocuparea posturilor didactice în învăţământul preuniversitar doljean

0
789

Astăzi, 26 august , s-a desfăşurat ultima şedinţă publică de repartizare, din cele patru  prevăzute în metodologie, pentru ocuparea posturilor aferente anului şcolar 2021/2022, rămase disponibile, la catedrele diverselor discipline. Procesul va continua şi după 1 septembrie, cu termen limită 10 septembrie, astfel încât viitorul an şcolar să înceapă în condiţii relativ bune, indiferent de modificările care au apărut sau care pot să apară la punerea la punct a structurilor de conducere din învăţământul preuniveritar. În Dolj, şedinţele au avut loc la Liceul Energetic din Craiova. Precizări au fost făcute de actualul inspector – general adjunct al învăţământului doljean, prof. Mihaela Jianu.

Situaţia la Dolj este, se pare, la fel ca şi în alte judeţe din ţară, cu specificul de rigoare. “Astăzi, a fost ultima zi de repartizare a cadrelor didactice care au rămas cu norma de muncă incompletă, cu restrângeri de activitate nesoluţionate, precum şi pentru cadrele didactice care au participat la Concursurile naţionale aferente în acest an, dar şi pentru cele din anii anteriori, ultimul an fiind 2015. Demn de precizat este faptul că astăzi se repartizează posturi pentru cei care au obşinut note între 5,00 – 7,00 la examene, în zilele anterioare fiind cei care au obţinut munimum 7,00. După această etapă, timp de două zile, 26 – 27 august , se pot depune , atât la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cât şi la cel al unităţilor de învăţământ preuniversitar, cererile  de “plată cu ora” ,ale celor care sunt titulari,  sau al personalului didactic pensionar ori al personalului didactic asociat, în cea din urmă speţă vorbind de cei din domeniul artelor (desen, muzică, etc.) “, a precizat prof.  Mihaela Jianu (FOTO), inspector – general adjunct al ISJ Dolj.

Mai sunt paşi de urmat

Etapele nu se încheie aici, iar mai multe detalii ne oferă tot Mihaela Jianu: “În ziua de 30 august, unităţile de învăţământ , prin Consiliile de Administraţie, atribuie , la “plata cu ora”, normele personalui didactic titular şi emite avizele pentru ceilalţi – personalul pensionat, respectiv cel asociat. Din data de 1 septembrie, eventualele ore rămase neocupate , conform Metodologiei în vigoare, pot fi ocupate , printr-un concurs organizat de ISJ Dolj , de cadrele didactice calificate, care nu au participat, începând din 2015, la niciun concurs organizat de instituţie. De asemenea, tot ISJ Dolj poate da şi o testare personalului didactic necalificat, în situaţia în care sunt disponibile locuri la mai multe discipline şi credem că pentru Limba “rromani” vor fi astfel de situaţii. Dacă în timpul anului şcolar viitor apar ore la catedre care nu sunt solicitate, se vor organiza, la nivelul unităţilor şcolare astfel de concursuri, pentru ocuparea posturilor. În perioada 1 – 10 septembrie, la nivelul ISJ Dolj se va convoca şi Comisia Paritară, pentru eventualele cazuri de detaşare: pentru ncei care s-au titularizat şi pentru cei care pot veni pe post în interesul învăţământului, la solicitarea unităţilor şcolare, iar termenul limită este 10 septembrie.”