Deşeurile, fondurile europene şi siguranţa rutieră, pe agenda liberalilor doljeni

0
3575

Liberalii doljeni au organizat, astăzi, o conferinţă de presă la sediul partidului, unde au avut pe ordinea de zi mai multe puncte ce vizează administraţia locală şi judeţeană.

Primul punct a fost legat de un proiect de hotărâte aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean care se referea la gestionarea deşeurilor. Este vorba despre aprobarea Planului de Gestionarea Deşeurilor 2019-2025, care din punctul de vedere al consilierului judeţean Cosmin Călin, ar fi trebuit să fie supus dezbaterii ceva mai devreme şi nu abia în 2021.Pe de altă parte se pune problema banilor, proiectul reprezentând o investiţie de 60 milioane de euro, bani despre care în referatul prezentat aleşilor judeţeni nu se vorbeşte nimic, nu se spune care este sursa de finanţare, fonduri europene sau împrumuturi. De asemenea la dosar nu apare avizul de mediu.

La rândul său, Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a spus că avizul de mediu a fost eliberat chiar astăzi. Dacă acest aviz nu ajungea până la ora şedinţei de consiliu, proiectul s-ar fi retras de pe ordinea de zi. În condiţiile actuale, proiectul a fost analizat, dezbătut şi apoi s-a supus la vot. Consilierii liberali s-au abţinut de la vot, iar un alt ales a votat împotrivă. Cu toate acestea, s-a întrunit majoritatea şi proiectul a putut fi votat.

Al doilea punct a fost despre absorbţia fondurilor europene la nivel local. Consilierul local Theodor Sas a spus că municipiul nostru a absorbit doar 17,8%, iar fără Parcul Nicolae Romanescu, ar fi undeva în jur de 11%, adică, sub Tg Jiu şi Rm Vâlcea.

Alesul local a adus în discuţie şi o altă problemă cu care se confruntă craiovenii şi anume, numărul mare de accidente rutiere pe trecerile de pietoni. Poliţia Rutieră a trimis de mai multe ori la Primăria municipiului Craiova lista cu trecerile de pietoni periculoase. Dar, din păcate, nu s-a ajuns la nicio soluţie, iar recent, la intersecţia dintre bdul Dacia şi strada 1 Decembrie 1918 a avut loc un nou accident mortal.

Marian Vasile, consilier local, îi solicită primarului Craiovei, un raport de activitate pentru a-l pune la dispoziţia craiovenilor. Acesta o acuză pe Lia Olguţa Vasilescu de proastă administrare a oraşului şi dă câteva exemple de proiecte fie începute şi nefinalizate sau fie prost implementate.