Ungaria cataloghează ca scandaloase remarcile ambasadorului olandez despre guvernul de la Budapesta

0
139

Peter SzijjartoMinistrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins ferm şi a catalogat drept „scandaloase” remarcile recente ale ambasadorului olandez Gajus Scheltema, care a spus că terorismul islamist „aplică aceleaşi principii pentru a crea un inamic precum guvernul Ungariei”, relatează agenţia MTI.

Peter Szijjarto a respins „acuzaţiile de a compara teroriştii cu guvernul Ungariei din perspectiva motivaţiei sau a metodelor”. Diplomatul ungar a adăugat că ambasadorul olandez nu mai este bine-venit la „niciun nivel al ministerului de Externe”.

Gajus Scheltema este ambasadorul Olandei la Budapesta din 2013 şi urmează să părăsească acest post în perioada imediat următoare. Scheltema a mai activat ca ambasador în Slovacia, Iordania şi Pakistan, ocupând şi funcţia de consul general la New York.

„Suntem bucuroşi că ambasadorul olandez pleacă şi sperăm că o va face curând. Nimănui nu ar trebui să i se permită să facă asemenea remarci împotriva Ungariei sau a poporului maghiar”, a mai spus ministrul ungar de Externe.