Dragnea s-a răzgândit: Sistemul de Justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Iohannis

0
272

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, la Neptun, că sistemul de Justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, Laura Codruţa Kovesi sau Augustin Lazăr, el arătând că ministrul Tudorel Toader nu are de ce „să dea înapoi” în ce priveşte modificările legilor Justiţiei.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

„Aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi numai după ce dorinţe are Klaus Iohannis? Nu. Sistemul de Justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt nişte principii, vor fi nişte texte, vor fi dezbateri foarte serioase. Dacă în final majoritatea parlamentară va decide într-un fel, aceea vom susţine, dar după argumente foarte serioase”, a spus Dragnea.

       El a spus că modificările la legile Justiţiei sunt, deocamdată, nişte „principii” care au în spatele lor o „gândire şi o analiză” a ministrului Toader, pe care îl respectă foarte mult. „Vom analiza fiecare text din acele proiecte de legi, dar niciodată eu nu o să fiu de acord ca să dăm inainte sau înapoi după dorinţele sau supărările unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcţie şi care e speriat că poate ar pierde nişte pâghii”, a adăugat Dragnea.

       El a mai arătat că nu ştie cât de bine este ca nişte instituţii care sunt implicate masiv în acest domeniu să-şi dea cu părerea sau să se opună. „Până la urmă legislaţia o face Parlamnetul sau, prin delegare, Guvernul. Şi sper ca Toader să nu dea înapoi. Nici nu are de ce să dea înapoi. Bănuiesc că a avut nişte argumente serioase când a făcut acele propuneri”, a mai spus Dragnea.

       Liderul PSD s-a răzgândit în decurs de o zi. Joi, Liviu Dragnea a declarat că nu susţine propunerea avansată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca şeful statului să fie exclus din numirea procurorilor şefi, el arătând că această propunere reprezintă „un punct de vedere”, care va trebui analizat. Solicitat să comenteze protestele de stradă generate de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, Dragnea a răspuns: „Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea spun”. „Marea problemă, că am înţeles că mulţi sunt supăraţi că există şi propunerea ca numirea procurorilor şefi să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM… Bun, e un punct de vedere. Eu nu am fost în stradă, cu toate că şi eu am avut acelaşi punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul domnului Tăriceanu, susţinând ideea să rămână trei entităţi pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunţat nişte principii”, a adăugat Dragnea.