SC Softronic SRL : Dezvoltarea capacităţii de cercetare-dezvoltare

0
331

SC Softronic SRL a finalizat implementarea proiectului „Dezvoltare laborator C/D în domeniul modernizării şi construcţiei de locomotive electrice”, finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE), co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”; Axa II, Domeniul major 232 – „Competenţe prin Cercetare-Dezvoltare-Inovare”. Proiectul s-a realizat cu contribuţia fondurilor structurale în valoarea de 1.761.000 lei, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 4,2 milioane de lei.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Dumitrescu, directorul de proiect a precizat că acest proiect a fost lansat în urmă cu doi ani de zile. „V-am invitat astăzi, aici ( n.r la sediul societăţii Softronic din Craiova) pentru a vă anunţa un succes al fabricii. Şi anume, încheierera unui proiect pe infrastructură, pe dotare. Este vorba de dotarea necesară activităţii de cercetare-dezvoltare. Trebuie să recunoaştem că problema cunoaşterii pe bază de dezvoltare este foarte mult rămasă în urmă. Noi suntem parte din acest mecanism şi deci, trebuie să avem în vedere cum rezolvăm această problemă…” a precizat Radu Zlatian, asistent manager.

Şase laboratoare şi cinci ştanduri pentru încercări

Compania Softronic a realizat până în prezent două tipuri de  locomotive, a modernizat alte 200 şi a făcut reparaţii parţiale sau totale câteva zeci de locomotive. „Prin acest proiect, Softronic şi-a mărit capacitatea de cercetare înfiinţând şase noi laboratoare în suprafaţă totală de cca.450 mp, cinci ştanduri pentru încercări ale echipamentelor mecanice, electrice şi electronice şi dotarea cu mai mult de 120 de aparate şi echipamente de înaltă performanţă” a mai completat Radu Zlatian. Ca urmare a acestor investiţii numărul de locuri de muncă în cercetare, în perioada de implementare 2009-2011 a crescut cu 5 şi până la sfârşitul perioadei de durabilitate – 2014, în total, va creşte cu 11. „Structurile existente în cadrul SC Softronic SRL craiova vor permite continuarea şi dezvoltarea activităţilor CD utilizând noua infrastructură creată prin implementarea proiectulu. Firma dispune de structura organizatorică, managementul, experienţa, resursele umane, materiale şi financiare necesare, pentru continuarea activităţilor” a precizat Sorin Dumitrescu, directorul Sc Softronic SRL.

De la fabricarea vitezografelor la fabricarea locomotivelor electrice Co-Co

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea societăţii SC Softronic SRL, adică a beneficiarului direct, în ceea ce priveşte modernizarea şi dezvoltarea propriei capacităţi şi a infrastructurii în vederea creşterii nivelului de inovare şi competitivitate pe piaţă. Softronic Service asigură depanarea în timp scurt pe tot teritoriul României a echipamentelor sau locomotivelor reparate sau fabricate de societate. Mai asigură şi logistica de comunicare GSM cu toate locomotivele fabricate sau modernizate care circulă în România prin care diagnostichează deficienţele funcţionale în timp real. De la înfiinţare, Softronic a reuşit să ajungă de la fabricarea vitezografelor cu memorie nevolatilă la fabricarea locomotivelor electrice Co-Co. Aceste realizări au fost posibile datorită unei bune organizări a activităţii şi garanţiei unor lucrări de reparaţii şi modernizare a materialului rulant motor de foarte bună calitate şi la standarde şi cerinţe europene. Evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului reflectă aceste realizări ale societăţii. „Structurile dezvoltate ca urmare a realizării proiectului vor consolida centrul de cercetare al SC Softronic SRL astfel încât acesta va fi capabil să satisfacă desfăşurarea activităţilor necesare pentru elaborare de noi produse, componente ale locomotivelor electrice, realizarea de reparaţii cu modernizări la locomotive electrice şi rame electrice, realizarea de noi tipuri de lomotive” a mais spus Radu Zlatian.