Alb-albaştrii sub lupă / Pană de curent şi de idei în Bănie

1
169

Pigliacelli – Inspirat la ieşirile din careu, dar mai ales la degajări, precise, chiar şi cele foarte lungi. A impresionat prin jocul său de picior. De apărat, a avut numai mingea pe care a scos-o de sub bară în prima repriză. Din ce a arătat până acum, e portarul de care echipa avea nevoie, dar să mai treacă timp pentru a confirma.

R. Popa – E clar, inclusiv pentru Mangia, că Popa este „călcâiul lui Achile” pentru apărare. Nesigur, lent, fricos, parcă a regresat faţă de sezonul trecut. Pe partea sa au fost toate cele trei ocazii ale moldovenilor, ultima fiind oferită chiar de fundaşul oltean. Schimbat din nou pe final, pentru a se trece într-o altă aşezare. O dată cu venirea lui Donkor, probabil va ieşi din schemă.

Gardoş – Craiova şi-a găsit fundaşul central şi atât. E prea experimentat şi valoros pentru a ne mai îndoi de el. Dacă mai greşeşte uneori este pentru că încearcă să-şi ajute şi mai mult echipa. Pare şi singurul care poate pune pericol poarta adversă în jocul aerian la fazele fixe.

Tiago Ferreira – Nu a avut prea mult de lucru, dar şi el a părut excesiv de nervos şi s-a complicat aiurea în vreo două rânduri, vrând să-şi depăşească atribuţiile. I s-au urcat poate şi lui la cap ofertele.

Dimitrov – Din păcate, s-a accidentat şi a doua soluţie de fundaş dreapta, după Martic. Pentru Dimitrov şi Zlatinski venise la acest meci la Craiova selecţionerul Bulgariei, dar primul s-a accidentat, iar al doilea nu a jucat.

Mateiu – Este omul esenţial de la mijlocul terenului, a alergat enorm, chiar dacă nu a avut realizări ofensive şi a greşit două pase în zone periculoase. Deocamdată nu pare să fie pe aceeaşi lungime de undă cu Cicâldău, dar e firesc într-un fel, făcând pereche pentru prima oară la mijloc.

Cicâldău – Partea bună este că l-a scos din echipă pe Zlatinski, partea rea este că încă nu pare integrat. Nu s-a remarcat cu nimic. Deşi arată că este prieten cu mingea, ştie să stea în teren, este totuşi lent şi a pierdut destule dueluri. Îl mai aşteptăm.

Bancu – A avut acel şut un şut cu dreptul în prima repriză, departe de poartă, şi unul cu stângul în cea de-a doua, apărat de Rusu. De învăluirile sale depind multe atacuri.

Burlacu – A avut acel şut pe colţul scurt, respins de portar. Se vede că nu se simte în apele sale ca atacant dreapta sau central, dar ca să-şi facă loc în echipă trebuie să dea randament şi acolo. Are lacune la poziţionarea în teren şi la jocul defensiv. Partea bună este că a jucat în sfârşit un meci întreg.

Mitriţă – Excesiv de nervos, şi-a certat toţi coechipierii, dar mai ales pe cei din atac, Burlacu şi Glavina. Chiar dacă nu a făcut un meci deosebit, tot a fost cel mai bun de pe teren. Ocaziile mari i-au aparţinut, două în prima repriză, inclusiv acea bară, alte două servicii în partea secundă, dar Markovic nu a ajuns la prima centrare şi a reluat-o pe lângă poartă pe a doua. Poate că starul Ştiinţei este scos din sărite şi de intrările adversarilor, practic din start fiind luat în colimator de 3-4 jucători şi faultat aproape la orice fază.

Glavina – În prima repriză s-a văzut doar când i-a pasat lui Mitriţă şi acesta a fost blocat in extremis. În partea a doua a avut o acţiune bună, dar finalizarea a fost modestă. Era ideal dacă acolo îi pasa lui Burlacu. Încă nu a marcat pentru Universitatea, dispare de multe ori din joc, ar trebui să vină mai des la primire, fiindcă ştie să joace cu spatele la poartă şi să redubleze.

Briceag – Faţă de sezonul trecut, când a fost de-a dreptul ridicol, a intrat destul de bine. A greşit o singură pasă în centru. E adevărat, şuturile sale de la distanţă nu pot crea pericol, deşi era în poziţii destul de bune. Rămâne soluţia în dreapta, Martic şi Dimitrov fiind accidentaţi, deşi poate să fie încercat şi Borţa acolo.

Bărbuţ – Ne întrebam de ce nu i se mai dă şi lui vreo şansă, iar evoluţia lui de luni seara i-a dat apă la moară lui Mangia. Ex-timişoreanul a fost nu doar şters, ci de-a dreptul enervant. Totul a culminat cu acea pasă în spate într-o situaţie de contraatac, la care stadionul a izbucnit. Culmea, Bărbuţ a ripostat, gesticulând la adresa spectatorilor. La Craiova poţi rata la nesfârşit, dar atunci când nu pui suflet sau când refuzi jocul, pasând în spate, ai pecetea pusă. Probabil nu-l vom mai vedea în teren mult timp sau chiar deloc, ar putea avea soarta lui Mihai Roman.

Markovic – A intrat bine, s-a implicat în joc, a venit şi la primire, a apărut şi la finalizare. Dacă era mai precis la acea lovitură de cap, era eroul meciului. Dacă rămâne serios, poate fi jucător de bază în continuare.

1 COMENTARIU

  1. Ai dat-o de gard Cosmine cu aprecierile tale la adresa lui Cicaldau .:)). ..Cicaldau e lent ?!!! Cicaldau probabil o sa fie cel mai bun mijlocaș care a jucat la Craiova de la Ilie Balaci pana in prezent …cum spui tu sa așteptăm ..un pic spun eu ..Hai Stiinta !

Comments are closed.