Mărfuri contrafăcute în valoare de 750 000 euro, reţinute la Biroul Vamal Bechet

0
95

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet împreună cu poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării peste 20 400 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie, în valoare de aproximativ  750 000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Turcia – Cehia.  

La începutul acestei săpătmâni,  la Biroul Vamal Bechet, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta încălţăminte şi îmbrăcăminte sport pe ruta Turcia – Cehia. În urma verificării documentelor însoţitoare ale mărfurilor şi a analizei de risc efectuate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet împreună cu poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, automarfarul a fost sigilat şi însoţit la Direcţia Regională pentru Accize si Operaţiuni Vamale Craiova pentru efectuarea controlului fizic al compartimentului de marfă.

Bunuri confiscate

Ca urmare a controlului efectuat în compartimentul de marfă au fost descoperite 20207 articole de îmbrăcăminte sport, 108 perechi încălţăminte sport şi 114 bucăţi articole marochinărie, purtând elementele figurative ale mărcilor Adidas, Diesel, Polo, Nike, True Religion, Armani, Burberry, Tommy Hilfiger, Bjorm, Dolce Gabbana etc., mărfuri susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective.

Dacă bunurile ar fi fost comercializate pe piaţă, valoarea estimativă a acestora  ar fi fost de  aproximativ  3 223 520 lei  (750 000 euro).

„Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se precizează în comunicatul de presă remis de DRAOV Craiova.