Nagasaki a detonat bomba în poarta Craiovei / Nipon(e)ii

0
311

Fără Mitriţă, Gustavo şi Băluţă, ultimul cedat la Slavia, Universitatea Craiova a pierdut primul amical în Austria, în faţa echipei clasate pe locul 15 în prima ligă japoneză

În primul amical la Fulpmes, din stagiul de pregătire din Austria, CS Universitatea Craiova a întâlnit formaţia japoneză Varen Nagasaki, ocupanta locului 15 în J League, în faţa căreia a pierdut cu 1-0. Meciul a fost la discreţia niponilor, care avut o posesie netă, au ratat opt mari ocazii de gol şi au marcat prin Keita Nakamura, în minutul 27, cu un şut de la 25 de metri. Alb-albaştrii au avut şi ei două oportunităţi, pe contraatac, irosite de Burlacu şi Mihăilă. Cu o zi mai devreme, formaţia japoneză fusese învinsă cu 3-0 într-un amical de vicecampioana Bulgariei, ŢSKA Sofia. Devis Mangia nu i-a avut la dispoziţie pe Bancu şi Mitriţă care au fost învoiţi şi au ajuns abia astăzi în cantonamentul oltenilor, din zona Tirol, în timp ce Gustavo şi R. Popa au fost menajaţi. În aşteptatea portarului italian Pigliacelli, tinerii Popescu şi Dică au apărat excelent, ei fiind cei care au împiedicat un eşec drastic al deţinătoarei Cupei României. Am remarcat din nou forma foarte slabă a lui Zlatinski, depăşit de situaţie în orice fază de rapizii niponi şi chiar de pasele coechipierilor. Deşi nici Rossi n-a impresionat când a intrat pe acel post, a fost totuşi decent. Acţiunile importante ale Craiovei l-au avut în prim-plan pe Burlacu, în special pe contraatac, dar nici el n-a găsit soluţiile cele mai potrivite. Mihăilă putea să-şi pună în valoare viteza în câteva rânduri, dar la finalizare a fost şi el destul de crispat. În schimb, Glavina, care se pretează mai mult la jocul poziţional, n-a existat practic pe teren, în condiţiile în care Craiova n-a reuşit să construiască nimic, fiind sufocată de adversar. Briceag şi Tiago s-au completat în banda stângă la capitolul erori, exagerând cu pasele la adversari. În lipsa lui Răzvan Popa şi în condiţiile plecărilor lui Screciu şi Popov, Devis Mangia l-a încercat în dreapta apărării pe Ivan Martic, care mai evoluase acolo numai în timpul acelui 2-5 cu FCSB, de la Severin.

CS Universitatea a evoluat în formula: L. Popescu (46 C. Dică) – Martic (75 Puţaru), Kelic (60 Gardoş), Tiago Ferreira (65 Juncu) – Dimitrov (75 Borţa), Mateiu, Zlatinski (46 Rossi 78 Bârzan), Briceag – Burlacu (78 M. Şerban), Glavina (60 Markovic), Mihăilă (46 Bărbuţ). Pentru varan Nagasaki au evoluat: Masuda – Fukuda, Takasugi, Tokunaga – Iio, Kurogi,  Nakahara, Kagawa, Nakamura, Nagura – Hiramatu. Au intrat: Okuda, Tomizawa, Tashiro, Tagami, Choi, Maeda, Kono, Suzuki, Sawada, Shimada, Yoneda, Onaga, Niizato, Delgado, Tokushige.

Mangia a pus evoluţia pe seama diferenţei de formă fizică

Devis Mangia a făcut câteva consideraţii despre jocul amical cu japonezii, despre Supercupa României şi speranţele pe care le au fanii la un nou trofeu: „În timp ce noi suntem aici să muncim, echipa adversă se află în plin campionat, este aici doar pe perioada Mondialului, aşa că din punct de vedere fizic ne-au fost superiori. Nu putem vorbi acum de obiective, ci doar de muncă, nu avem prea mult timp să pregătim sezonul, fiindcă vine în curând Supercupa, iar apoi campionatul. Sunt sigur că stadionul va fi plin la Supercupă, noi vom încerca să fim pregătiţi la acea oră, dar nu fi deloc uşor, fiindcă întâlnim o echipă foarte bună, campioana României. Eu şi staff-ul meu muncim permanent în cantonament, mai ales că avem foarte mulţi tineri în acest stagiu şi încercăm să-i pregătim şi pe ei cât mai bine, îi ajutăm să crească. Fanii noştri cred că sunt fericiţi acum, după ce le-am adus Cupa României, iar acum muncim să le aducem bucurii şi în următorul sezon. Au venit şi aici după noi, ne bucurăm, am văzut că avem fani peste tot în Europa şi probabil chiar peste tot în lume”.

La finalul amicalului cu japonezii, şi Hristo Zlatinski, cel mai slab jucător de pe teren, s-a pronunţat în privinţa partidei şi a pregătirii de vară: „Cel mai important lucru este că nu ne-am accidentat, rezultatele nu sunt importante. Ne-am pregătit bine până acum, a fost şi greu, dar dacă e dificil acum, ne va fi mai uşor în campionat. Ne mai destindem privind meciurile de la Campionatul Mondial. Am încredere că vom fi pregătiţi sută la sută pentru Supercupa României. Ne bucurăm că am avut suporteri şi la acest meci amical.”

Sâmbătă, amical cu Ufa lui Nedelcearu

Craiovenii au stabilit un nou amical în Austria pentru data de sâmbătă, 30 iunie, de la ora 19, contra ruşilor de la FC Ufa, ocupanta locului 6 în sezonul trecut, la care evoluează fostul dinamovist Ionuţ Nedelcearu. Cele două formaţii s-au întâlnit şi acum un an în cadrul stagiului din Austria, ruşii impunându-se cu 2-1, golul Craiovei fiind marcat de Alex Mateiu. Universitatea şi Ufa s-ar putea întâlni şi în turul 3 preliminar al Europa League, dacă ruşii vor depăşi adversarul din faza anterioară, Siroki Brijeg din Bosnia sau Domzale din Macedonia.