Euro 2016: Croaţia – Portugalia dezamăgeşte crunt! Lusitanii se califică cu o reuşită căzută în minutul 117. la primul şut cadrat al meciului, şi vor înfrunta în sferturi Polonia

0
83

Deşi era aşteptat cu mare tam-tam, meciul dintre Croaţia şi Portugalia a fost cel mai urât de la acest turneu final, oferind şi un record de neimaginat: primul joc din istoria EURO în care nu s-a tras niciun şut pe spaţiul porţii, în 90 de minute. Timp în care doar croaţii au mai ridicat pulsul spectatorilor, prin fundaşii Strinic şi Vida. Paradoxal, jocul a început să dea semne de viaţă dincolo de minutul 112. Tot cu ex-iugolsvii la timonă, care au avut şi o bară, prin Perisic (115). Portughezii au dat lovitura pe contraatac! Renato Sanches a plecat cu o minge din propria jumătate, i-a pasat în stânga lui Nani, acesta a schimbat partea pentru Ronaldo, care a tras la poartă, Subasic a respins, iar Quaresma, singur-singurel a reluat cu capul în poarta goală. Era minutul 117 şi primul şut pe poartă din meci!!!

Croaţii n-au mai avut timp decât de încă o şansă, semnată de acelaşi Vida (120+1).

  • Croaţia: Subasic – Srna, Corluka (Kramaric 120), Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic (Pjaca 110), Perisic – Mandzukic (Kalinic 88). Selecţioner: Ante Cacic.
  • Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho, A. Gomes (R. Sanches 50), Adrien Silva (Danilo 108) – Joao Mário (Quaresma 87) – Nani, Ronaldo. Selecţioner: Fernando Santos.

Polonia (după ce a eliminat la lovituri de departajarr Elveţia) este adversara Portugaliei din sferturi, meci porgramat joi seară (22:00), la Marsilia.