Personalul didactic care face parte din comisiile de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat, va fi remunerat. Astfel, conform Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, fiecare profesor care face parte din astfel de comisii va avea parte şi de beneficii financiare. Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarii vor fi plătiţi după cum urmează: 425 lei/persoană – la un Centru cu până la 1.000 de candidaţi; 485 lei/persoană, pentru ce depăşeşte numărul de 1.000 de elevi; operatorii pe calculator vor fi remuneraţi cu 0.8 lei pentru fiecare foaie de înscriere introdusă în sistem. De asemenea, fiecare membru evaluator va primi 2,6 lei/candidat evaluat, iar asistenţii câte 14,7 lei/zi.
În ceea ce priveşte personalul didactic care face parte din comisiile de admitere pentru învăţământul profesional cu durata de trei ani, acesta va fi şi el bugetat cum se cuvine: cel care realizează preselecţia şi evaluează lucrările va primi 2,6 lei/candidat; cel care asigură înscrierea – 0,8 lei/elev; asistenţii, aceeaşi sumă zilnică precum la învăţământul liceal. Ulterior, sumele au crescut, în aşa fel încât preşedintele unei Comisii cu până la maximum 1.000 de elevi va primi 558 de lei, ce trece peste va fi remunerat cu 595 de lei, iar secretarul sau membru al Comisiei, cu 280 de lei.
La Bac, pentru o comisie de maximum 450 de candidaţi, preşedintele va primi 558 de lei; pentru mai mult de 450 de elevi, va încasa 595 de lei; vicepreşedinţii, secretarii şi membrii – 383 de lei, iar asistenţii, câte 33.6 lei/zi. Personalul din Centrele Zonale de Evaluare vor fi, de asemenea, remuneraţi: preşedintele unei comisii de până la 1.000 de evaluaţi va primi 849 lei, iar pentru un număr mai mare de copii va primi 880 lei, vicepreşedinţii fiind recompensaţi cu câte 485 de lei. Fiecare secretar va primi 419 lei, orice membru va avea contul mai plin cu 383 de lei, iar oricare profesor evaluator îşi va lua 3,6 lei/lucrare corectată.
Nu este lipsit de importanţă nici faptul că vor fi plătiţi şi cei care au făcut parte din comisiile de competenţă lingvistică sau digitală. Astfel, preşedintele va lua 242,5 lei, fiecare membru 104 lei, iar asistentul– 28,4 lei/zi. Demn de reţinut este faptul că, faţă de anii anteriori, remuneraţia profesorilor a crescut.