Cârţu: „În viitorul sezon aş vrea să nu mai avem ghionion”

0
83

Directorul tehnic al Universităţii consideră că programul din primele etape dezavantajează echipa din Bănie, deoarece adversarii vor avea un plus de formă

Directorul tehnic al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, nu se entuziasmează după victoria din amicalul cu albanezii şi spune că echipa chiar a suferit din punct de vedere al prospeţimii, din cauza antrenamentelor dure din cantonamentul austriac. „Nu ne-a interesat neapărat rezultatul, ci să ne facem antrenamentul. În toată perioada aceasta, de fapt, punem accent pe starea fizică a jucătorilor. Practic, e tot un antrenament mai plăcut. Toată lumea spune că nu am făcut transferuri, dar iată că-i avem pe Curelea și pe Ferfelea. Sunt ca doi jucători noi care apar în campionatul acesta, având în vedere că în retur nu i-am folosit. În privința randamentului jucătorilor nu vreau să trag concluzii la această partidă, având în vedere că în mare parte din meci s-a văzut că nu e prospețime. Nu vreau să stricăm programul de acumulări. În timpul jocului au tras un pic de ei. Până la urmă a ieșit și rezultatul. Popov a intrat bine, având în vedere că a jucat prima dată cu Izvoranu, Achim și Briceag. Noi sperăm să fie o achiziție bună și prezența lui acolo să dea siguranță. Să ridice puțin dezvoltarea jocului. E un jucător cu experiență, a jucat și postul de fundaș dreapta, ar trebui să aibă disponibilitate la construcție“, a declarat Sorin Cârțu.

Despre programul Ligii 1, Cârţu a afirmat că este unul dificil la început, cu echipe care sunt deja în formă, fiind angajate în cupele europene: „E foarte greu programul, dat fiind că joci cu trei echipe de cupe europene în primele patru etape. Asta înseamnă că va trebui să avem o formă sportivă bună la începerea campionatului. Când se joacă pe puncte e altceva. E un început greu, dar și anul trecut a fost la fel. E un dezavantaj faptul că adversarii noștri din primele runde au jocuri în cupele europene, pentru că se vor prezenta la ora jocului contra noastră cu un plus de formă sportivă. Pentru că meciurile oficiale te ajută să intri în formă sportivă mai multe decât cele din cantonamente. Deci din punctul acesta de vedere, Botoșaniul este avantajată fiindcă are deja 2 jocuri oficiale. Nu vreau să vorbesc acum despre meciul cu Dinamo. Noi întâi avem primul joc cu Botoșaniul. Până atunci e importantă această perioadă de pregătire, participarea lor la toate antrenamentele, să nu se accidenteze. Pentru campionatul viitor îmi doresc să nu avem ghinion, adică să primim ceea ce oferim. În campionatul trecut, că am luat un punct, că am luat trei – le-am meritat. Nu mai vreau ghinionul pe care le-am avut la partidele cu Ceahlăul, cu Brașovul ori cu Iașiul. Atacăm în neștire și primim goluri pe niște greșeli individuale, care se fac o dată la nu știu cât timp. E important la ora începerii campionatului cum arătăm, din punct de vedere fizic și medical“.