Screciu a făcut saltul la naţionala de tineret

0
62

Deşi nu a împlinit încă 17 ani, jucătorul Ştiinţei a fost convocat la lotul under 21 de selecţionerul Daniel Isăilă

screciuEvoluţiile noului puşti-minune propus de Universitatea Craiova, Vladimir Screciu, au fost remarcate şi de seleţionerul naţionalei de tineret a României, Daniel Isăilă, care a decis că jucătorul oltean, care poate juca atât mijlocaş, cât şi stoper, poate face parte din naţionala de tineret. Isăilă a anunţat lotul pentru întâlnirea cu Liechtenstein, din debutul campaniei de calificare la Euro 2019, programat la data de 13 iunie, la Vaduz. Meciul cu Liechtenstein reprezintă debutul în campania de calificare la Euro 2019, competiţie care se va desfăşura în Italia şi San Marino. Selecţionata noastră, formată din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1996, a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveţia, Ţara Galilor, Bosnia Herţegovina şi Liechtenstein.

Din lot fac parte portarii: Ionuţ Radu (Inter Milano), Relu Stoian (Juventus Bucureşti), Arpad Tordai (Viitorul), fundaşii: Cristian Manea (Royal Mouscron), Ionuţ Nedelcearu (Dinamo), Alexandru Paşcanu (Leicester), Virgil Ghiţă (Viitorul), Vlad Olteanu (Sepsi), Andrei Radu (Aris Limassol); mijlocaşii: Răzvan Oaidă (Brescia), Marco Dulca (Swansea), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Carlo Casap (Viitorul), Andrei Ciobanu (Viitorul), Mihai Dobre (Bournemouth), Ianis Hagi (Fiorentina), Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Alexandru Măţan (Viitorul); atacanţi: Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă), George Puşcaş (Benevento Calcio), Florinel Coman (Viitorul).

Trei olteni la naţionala under 18

Trei jucători de la Universitatea Craiova, Andrei Vlad, Radu Bârzan şi Robert Bogdan, fac parte din lotul convocat de selecţionerul reprezentativei under 18 a României, Adrian Boingiu, pentru meciurile amicale cu Muntenegru, programate pe 30 mai şi pe 1 iunie, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea. Portarul Andrei Vlad a apărat la satelitul Universităţii şi a debutat în Liga I în partida cu Viitorul, Bârzan are şi el câteva prezenţe în primul eşalon. Al treilea jucător convocat, fundaşul Robert Bogdan, nu a jucat nici la prima echipă a Craiovei şi nici la „satelit”, însă este fiul lui Silviu Bogdan, fost arbitru, fost şef la AJF Dolj şi actual manager al centrului de copii şi juniori al Universităţii. Selecţionata pregătită de Adrian Boingiu va deveni în luna iulie under 19, iar în toamnă va evolua alături de Rusia, Grecia şi Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a preliminariilor CE pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018.