Halep şi alte 4 românce ştiu cu cine vor debuta la Roland Garros

0
85

Duminică ia startul o nouă ediţie a turneului de Mare Şlem de la Paris, pe zgura de la Roland Garros. România are 7 reprezentanţi la start, în frunte cu Simona Halep, care va debuta contra slovacei Jana Cepehaleplova (88 WTA). La „directe”, petrecute tot la turnee de Mare Şlem, este 1-1, românca impunându-se în 2014 la US Open, iar slovaca, la Wimbledon, acum 2 ani.

Monica Niculescu (53 WTA) va juca pentru prima dată împotriva estoniencei Anett Kontaveit (52 WTA). Sorana Cârstea (67 WTA) se va afla la al doilea meci contra chinezoaicei Shuai Peng (39 WTA), care s-a impus în întâlnirea anterioară, din 2010, de la Hobart. Patricia Ţig (119 WTA) are o misiune extrem de dificilă, contra rusoaicei Anastasija Pavlyuchenkova (17 WTA), dar în duelul anterior, de acum 2 ani, de la Baku, românca s-a impus în două seturi. Irina Begu (44 WTA) o va întâlni pe columbianca Mariana Duque Marino (114 WTA), unica întâlnire directă datând din 2011, când românca s-a impus în fieful adversarei, pe zgură, la Cali, în două seturi. Pe tabloul principal s-a calificat după 3 victorii în preliminarii şi Ana Bogdan (106 WTA), care îşi va afla însă adversara după încheierea tabloului de calificări.

Singurul reprezentant la simplu masculin este Marius Copil, care a trebuit să treacă 3 tururi de calificări pentru a ajunge pe tablul principal. Favorit 1 al fazei preliminare, Copil (93 ATP) l-a învins în ultimul tur de calificări pe germanul Peter Gojowczyk cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7). Românul îşi va afla adversarul din primul tur după încheierea calificărilor.