Premiera operetei „Sânge vienez”, cu amprenta designerului Cătălin Botezatu și coregrafului Răzvan Mazilu

0
424

Opera Română Craiova pregătește, pentru începutul lunii viitoare, o nouă premieră: opereta „Sânge vienez”, pe muzica lui Johann Strauss-fiul și un libret de Viktor Leon și Leo Stein – titlu care în urmă cu 32 de ani, în iunie 1972, inaugura Secția de Operetă din cadrul Filarmonicii „Oltenia”.

Spectacolul va fi prezentat într-o regie modernă, semnată Rareş Zaharia, cu un decor cu totul deosebit creat de tânăra scenografă Barbara del Piano, în coregrafia lui Răzvan Mazilu și cu costume realizate printr-o nouă colaborare cu designerul Cătălin Botezatu. „Povestea unor personaje rupte din cotidian, infidelitate, minciună, prefăcătorie, încurcătură de situaţii, farsă, dar şi iertare, înțelegere, iubire… iată câte se pot petrece pe scena Operei Române Craiova în noua premieră a acestei veri”, anunță reprezentanții instituției.

Își vor da concursul Corul, Baletul şi Orchestra Operei craiovene, sub conducerea muzicală a maestrului Alexandru Iosub, artiștii Florin Ormenișan, Cosmin Marcovici (Opera Naţională Română Iaşi),  Letiția Vițelaru Quinn, Cristina Oltean, Renata Vari, Rodica Butu, Noemi Modra, Edith Mag, Laurențiu Nicu, Cosmin Vasilescu. Dubla premiera a fost anunțată inițial pentru 4 și 6 iunie, de la ora 19.00, însă, din motive obiective, datele stau, deocamdată, sub semnul incertitudinii, astfel că nici biletele nu au fost puse încă în vânzare.