Egiptenii testează piaţa investiţională din Dolj

0
287

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a primit,  ieri, vizita ministrului plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, Abd El Rahman A. Raouf, ocazie cu care i-a prezentat înaltului oaspete cadrul investiţional pe care companiile îl pot găsi la Craiova.

Ion Prioteasa, şeful administraţiei doljene a vorbit despre raporturile economice dintre cele două ţări, Româna şi Egipt şi a spus că administraţia judeţeană este proprietara unui parc industrial modern, care aşteaptă investitori. „Domnul ministru şi-a manifestat interesul pentru a afla cât mai multe informaţii privitoare la mediul economic local, precum şi principalele domenii spre care companiile din Egipt ar putea să se îndrepte pentru a derula afaceri în județul nostru.

Raporturile economice între ţările noastre demonstrează buna legătură comercială care ne uneşte, Egiptul importând însemnate cantităţi de produse agricole din România. De altfel, a fost şi un prilej pentru a vorbi mai amplu despre unul dintre cele mai importante atuuri ale Doljului, calitatea recunoscută a terenurilor”, a subliniat preşedintele CJ Dolj.

High Tech Industry Park, unul dintre motoarele dezvoltării economice a Doljului

Şeful administraţiei doljene a spus la finalul întâlnirii că instituţia pe care o reprezintă rămâne deschisă la toate iniţiativele, având ca prioritate zero, înfiinţarea de noi locuri de muncă. „Ne bucură atenţia deosebită pe care ne-o acordă oaspeţii noştri, cu atât mai mult cu cât suntem proprietarii nou înfiinţatului parc industrial, High Tech Industry Park, care ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să devină unul dintre motoarele dezvoltării economice a Craiovei şi Doljului.

Rămânem în continuare deschişi să sprijinim în condiţii de transparenţă şi legalitate orice fel de iniţiativă menită să contribuie la generarea de locuri de muncă în beneficiul comunităţii noastre”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.